Πάρτι-πρόκληση στην Πάτμο!

Από το πάρτι της Μαριέττας και του Λέοντα Πατίτσα στο θωρηκτό «Αβέρωφ» σ' εκείνο της Αντζελας Ισμαήλου στην -προστατευόμενη από την Αρχαιολογική Υπηρεσία- ζώνη του βράχου της Καλικατσούς, στην Πάτμο. Οταν το χρήμα... ρέει, προφανώς δεν λογαριάζονται ούτε τα ιερά σύμβολα ούτε οι αρχαιολογικοί θησαυροί ούτε καν η ιστορία μας. Χωρίς να.....
έχει στα χέρια της τις απαραίτητες άδειες, η γνωστή σκηνοθέτις και σύντροφος του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου πραγματοποίησε τελικά την πολυδιαφημισμένη κοσμική εκδήλωση, το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου στην παραλία Πέτρα του νησιού της Αποκάλυψης.
Μάλιστα, οι διοργανωτές είχαν την άκρως κακόγουστη έμπνευση να στήσουν μόλις 60 μέτρα μακριά από τον βράχο της Καλικατσούς έναν σταυρό, τον οποίο φώτισαν με νέον. Γύρω του στροβιλίζονταν στους ρυθμούς του pole dancing κοπέλες, οι οποίες φορούσαν ελάχιστα ρούχα, προσβάλλοντας έτσι το απόλυτο σύμβολο της χριστιανοσύνης.

Οπως γραφόταν εδώ και καιρό στις κοσμικές στήλες, η Αντζελα Ισμαήλου, που πρόκειται να κάνει τα γυρίσματα της καινούργιας της ταινίας «City of a dead woman» τον χειμώνα στην Πάτμο, σχεδίαζε να δώσει ένα πάρτι για τους jet setters φίλους της. Στόχος ήταν να προωθήσει το κινηματογραφικό της πρότζεκτ και να διαφημίσει, όπως ισχυριζόταν, την ευρύτερη περιοχή. Οι εικόνες όμως της ντροπής, που πλημμύρισαν το Διαδίκτυο μετά τη διεξαγωγή του πάρτι, έφεραν τα αντίθετα αποτελέσματα και φυσικά εξαγρίωσαν τους ντόπιους. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, πρόσκληση για το πάρτι είχαν λάβει μέλη των οικογενειών Λαιμού, Μουνδρέα, Βαφειά, ο Γιάννης και η Σοφία Κούστα, η διευθύντρια της ιταλικής Vogue, Kάρλα Σοχσάνι, ο Mr. Tods, Ντιεγκο Ντε λα Βαλε.


Ο βράχος των ασκητών

Η Καλικατσού έχει χαρακτηριστεί γεωλογικό θαύμα, αποτέλεσμα της ηφαιστειακής δράσης πριν από τέσσερα εκατομμύρια χρόνια (!) και προστατεύεται από την Αρχαιολογική Υπηρεσία. Ακόμη, θεωρείται ιερός βράχος, αφού εκεί επέλεξαν να περάσουν μέρος της ζωής τους πολλοί ασκητές. Οι εικόνες της βάναυσης προσβολής του τόπου κατάνυξης και του ιερού συμβόλου είδαν το φως της δημοσιότητας από ένα βίντεο που τράβηξε άνθρωπος που ήταν στο πάρτι, το οποίο αναρτήθηκε στη συνέχεια στην ιστοσελίδα patmostimes.

Δύο ημίγυμνα κορίτσια χόρευαν στους στύλους που είχαν τοποθετηθεί περιμετρικά του σταυρού, μετατρέποντας τον ιερό χώρο σε... κλαμπ β΄ διαλογής.

Ο δήμαρχος Πάτμου κ. Γρηγόρης Στόικος, μιλώντας στη «δημοκρατία», ξεκαθάρισε απόλυτα τη θέση του δήμου. «Ο δήμος, με μία απόφαση που είχε πάρει, αρχικά συναίνεσε στην αίτηση της κυρίας Ισμαήλου να γίνει αυτό το πάρτι, πλην όμως με κάποιες προϋποθέσεις. Αυτές ήταν να δοθούν οι ανάλογες αδειοδοτήσεις από την Κτηματική Εταιρεία, το Λιμεναρχείο και την Αρχαιολογική Υπηρεσία. Οταν η κυρία Ισμαήλου δεν κατάφερε να πάρει αυτές τις άδειες, εμείς αποφασίσαμε να άρουμε τη συναίνεση που είχαμε δώσει». Παρ' όλα αυτά, οι προετοιμασίες δεν σταμάτησαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μοναδική άδεια που δόθηκε από την Αρχαιολογι
Keywords
Τυχαία Θέματα