Γκρεμίζει το σπίτι του για να βρει λίρες

Το αποφάσισε, το προχώρησε και τελικά θα το κάνει πιστεύοντας ότι η τύχη και οι... πληροφορίες θα τον ευνοήσουν ώστε τελικά να γίνει πλούσιος!
Ολόκληρο το... σπίτι του, όπου μάλιστα διέμενε μέχρι πρότινος, αποφάσισε να γκρεμίσει εκ θεμελίων ένας 60χρονος κάτοικος Πλατυκάμπου πιστεύοντας ακράδαντα ότι από κάτω του κρύβεται ένας αμύθητος θησαυρός από την περίοδο της Τουρκοκρατίας.
Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού έκανε τη σχετική αίτηση στην Κτηματική Υπηρεσία του Νομού που.....
του χορήγησε αμέσως άδεια για να προχωρήσει σε τριήμερες ανασκαφές στον ιδιωτικό του χώρο, αφού όπως επισήμαναν
στην «Ε» άνθρωποι που γνωρίζουν από παρόμοιες «ιστορίες» κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει κάποιον από το να... γκρεμίσει το σπίτι του.
Η όλη επιχείρηση αναμένεται να αρχίσει σύντομα με την παρουσία μάλιστα αστυνομικού, εφοριακού και υπαλλήλου της Κτηματικής Υπηρεσίας ενώ όπως έγινε γνωστό ο κυνηγός θησαυρού από τον Πλατύκαμπο αναζητά τούρκικα πεντόλιρα εκείνης της περιόδου!
Αξίζει να αναφερθεί ότι το κυνήγι χαμένων θησαυρών αποτελεί χόμπι και πάθος πολλών ανά την Ελλάδα και ότι η Θεσσαλία σαν περιοχή είναι πρώτη στις περιοχές όπου γίνονται οι έρευνες.
ΣΗΜΑΔΙΑ ΚΑΙ... ΦΙΔΙΑ
Γύρω από το κυνήγι των θησαυρών υπάρχει πάντα ένα πέπλο μυστηρίου και όλα έχουν τη δική τους σημειολογία και εξήγηση.
Έτσι λοιπόν τα πιο συνηθισμένα «σημάδια» στην περιοχή όπου θεωρητικά μπορεί να βρίσκεται ο θησαυρός είναι:
Πηγές νερού, κάποιο μεγάλο δέντρο, ένα μικρό ξωκλήσι, σπηλιές των οποίων η είσοδος έχει σφραγιστεί, δυο-τρεις μικροί λόφοι. Τέτοια σημεία επέλεγαν οι αντάρτες για να είναι πιο σίγουροι πως όταν θα επέστρεφαν θα αναγνώριζαν πιο εύκολα το μέρος. Αυτή η μέθοδος όμως έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους «κυνηγούς», αφού το τοπίο στις περισσότερες περιοχές έχει αλλάξει. Ο μεγάλος πλάτανος μπορεί να έχει καεί, το ξωκλήσι να έχει γκρεμιστεί και οι λόφοι να έχουν ισοπεδωθεί για να γίνουν αυτοκινητόδρομοι. Ακόμη και το βάθος στο οποίο υποτίθεται ότι έχει κρυφτεί ο θησαυρός μπορεί να έχει αλλάξει. Π.χ., το ένα μέτρο μπορεί να έχει γίνει 50 πόντοι ή 5 μέτρα. Καλό σημάδι για τους κυνηγούς θεωρείται η παρουσία φιδιών στην περιοχή γιατί, σύμφωνα με τη μυθολογία στην οποία πιστεύουν απόλυτα, τα φίδια είναι οι φυσικοί φύλακες του χρυσού.
Η Ελλάδα είναι ο παράδεισος των χαμένων θησαυρών. Οι θρύλοι μας αναφέρονται σε εκατοντάδες θησαυρούς πού παραμένουν θαμμένοι από την αρχαιότητα (κτερίσματα μεγάλης αρχαιολογικής αξίας), από την Τουρκοκρατία (χρυσά νομίσματα και πολύτιμα πετράδια) και από τη γερμανική κατοχή και τον ελληνικό εμφύλιο (χρυσός και λίρες). Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι μισοί Έλληνες επιδίδονται στο κυνήγι του χαμένου θησαυρού ενώ κάθε χρόνο πωλούνται περισσότεροι από 3.000 ανιχνευτές μετάλλων.
ΤΙ ΨΑΧΝΟΥΝ;
* Οι θησαυροί που συνήθως βρίσκονται στην Ελλάδα είναι αρχαία κτερίσματα, τα οποία προέρχονται από τη συνήθεια των αρχαίων Ελλήνων να θάβουν τους νεκρούς με τα προσωπικά τους αντικείμενα.
* Τουρκικά χρυσά πεντόλ
Keywords
Αναζητήσεις
συμαδια θυσαυρον και εξηγησης, simadia se spitia gia lires
Τυχαία Θέματα