Τις πταιει;;;;; (Ποιος φταίει)

Εγώ φταίω. Εγώ ο απλός Έλληνας πολίτης που άφησα τον εγωισμό μου να με πείσει ότι τα παραμύθια που μου πούλαγαν ήταν αληθινά. Εγώ που καταρράκωσα κάθε ιδέα μέτρου και μετά είχα το θράσος να νομίζω ότι μπορώ και να ψηφίζω. Εγώ που δεν κατάλαβα ότι η δημοκρατία για να είναι παράδεισος θέλει χρηστούς (σκεπτόμενους) πολίτες μια και αυτοί επιλέγουν. Εγώ που ζώντας σε μια ιδεατή πραγματικότητα πίστεψα ότι χωρίς σκληρή αυτοκριτική και επίπονη δουλειά θα μπορούσα να γίνω χρηστός πολίτης. Εγώ που.....
προτιμούσα αυτούς που μου χάιδευαν τα αυτιά ενώ περιφρονούσα αυτούς που προσπαθούσαν να με βοηθήσουν
να ιδώ την πραγματικότητα. Σκεφτόμουν περισσότερο αν ο κάθε Γιάννης τα έφτιαχνε με την κάθε Γιώτα (master PhD κοινωνικού σχολιασμού (κουτσομπολιού), παρά το ότι η χώρα μου έμπαινε κάθε χρόνο μέσα. Προτιμούσα να περιμένω κάποιον να έρθει να με σώσει από τον Σείριο ή την Ανδρομέδα αντί να προσπαθώ να είμαι ετοιμοπόλεμος για να υπερασπισθώ αποτελεσματικά την οικογένεια και πατρίδα μου όταν τα κοράκια (δανειστές) στείλουν τους δοσάδες-μπράβους (Τούρκους ή άλλους γείτονες – πιόνια). Μα ακόμα και να είχα δίκαιο (ας μην αναφερθώ στο πόσο απειροελάχιστα μικρή είναι μια τέτοια πιθανότητα) δεν θα έπρεπε ως Έλληνες να γνωρίζουμε το «συν Αθηνά και χείρα κίνει»?
Ακόμα και τώρα μετά από τόσα δάκρυα και πόνο σκέφτομαι πολύ προσεκτικά να θα παίξω Χ στο ΠΑΟΚ ΑΡΗΣ στο πάμε στοίχημα ενώ αποφασίζω σε δευτερόλεπτα υπέρ κάποιου που ενάντια σε κάθε έννοια λογικής μου λέει ... «λεφτά υπάρχουν». Μα αν υπήρχαν ο άλλος γιατί να μου λέει με ειλικρίνεια πρωτόγνωρη για Έλληνα πολιτικό ότι θα ματώσω. Είχε αυτοκτονικές τάσεις; Ή απλώς εγώ ήμουν ηλίθιος.
ΑΝ όμως τότε ήμουν τι είναι αυτό που έκανα τους τελευταίους 24 μήνες για να μην είμαι πια τόσο αφελής; Μήπως παρ όλα όσα υποστηρίζω συνεχίζω να είμαι στην ίδια κατάσταση; ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ.

Ευστάθιος Κωνσταντίνου Ματσαρίδης
[email protected]Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα