ΜΗΝΥΜΑ ΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΠΑΡΤΗ

Ήρθαν κήρυκες και καλούν όλους τους Έλληνες να ενωθούν, να οργανωθούν και όπου κι αν βρίσκονται να σπεύσουν γιατί ο εχθρός έχει πλησιάσει, είναι προ των πυλών, έχει κερδίσει έδαφος, γιατί ξεκίνησε νύχτα και προχωρά.
Μας είπαν οι κήρυκες ότι ο εχθρός είναι δόλιος, είναι ύπουλος και......
πολλές φορές είναι αόρατος. Κινείται πάντα στο σκοτάδι και διαθέτει πολλούς εφιάλτες που φτιάχνουν προγεφυρώματα. Για να προωθεί τις άνομες άδικες και σκοτεινές επιθέσεις του.

Γι’ αυτό καλούν τους πιο γενναίους, τους πιο ικανούς τους πιο σοφούς γιατί έτσι, λέει, έκανε ο Ιάσονας και μπόρεσε να
πετύχει στη Αργοναυτική του εκστρατεία. Φρόντισε δε και ανέθεσε στη σοφή Αθηνά για να κατασκευάσει τη θρυλική του τριήρη για να ‘χει τη μέγιστη αντοχή στις τρικυμίες και τις φουρτούνες.

Γι’ αυτό οι Σπαρτιάτες σήμερα ανταποκρίθηκαν και ξεκίνησαν με ενθουσιασμό και μπαίνουν στις μάχες και στήνουν τις νέες Θερμοπύλες.

Οι νέες Θερμοπύλες ήδη στήνονται στις πλατείες σ’ όλη την Ελλάδα και δεν είναι δυνατόν να λείπουν οι Σπαρτιάτες.

Διότι μόνο αυτοί γνωρίζουν καλύτερα το βαθύ νόημα που περικλείεται.

Τώρα δεν λέμε πια όλοι οι Έλληνες πλην Λακεδαιμονίων διότι οι Σπαρτιάτες είναι εδώ και ήδη ξεκίνησαν κι αυτό είναι εγγύηση τελικής νίκης και παίρνει φωτιά το πανελλήνιο.

Φίλες και φίλοι σήμερα ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει έχει τα ίδια χαρακτηριστικά τα ίδια γνωρίσματα με τις συγκρούσεις και τον πόλεμο που απρόκλητα οι πέρσες κήρυξαν εναντίον των προγόνων μας.

Έχει τον ίδιο σκοπό. Την κατάλυση της Έθνους, την κατάλυση της Δημοκρατίας και της ειρήνης και του πολιτισμού.

Συγκεκριμένα ο εχθρός τότε είχε σαν πρότυπο επιτυχημένου ανθρώπου το Ασιατικό μοντέλο με κύρια χαρακτηριστικά τον απεριόριστο πλούτο και τη χλιδή και το αχαλίνωτο ατομικό οικονομικό συμφέρον.

Γι’ αυτό αποφάσισε να επιτεθεί στο αρχαιοελληνικό μοντέλο του πετυχημένου ανθρώπου για να μην εξεγείρονται (οι λαοί τους) που βασιζόταν στο μέτρο, στο τίποτα το υπερβολικό και ξιπασμένο.

Στο μέτρο με βάση την αναλογία , με νόμους και κανόνες και όχι στον αυταρχισμό και τη βαρβαρότητα

Ήθελε πολιτική κοινωνία και προπαντός Δημοκρατία και ο πλούτος να ‘χει όρια και οι πολίτες να ‘χουν αυτάρκεια .

Είχε εντελώς άλλη γνώμη για το ωραίο και στόχευε στο ευ ζην και στις ηθικές αξίες και πάντα είχε κατά νου το αβέβαιο που ο Σόλωνας αποχαιρετίζοντας τον δυσαρεστημένο κροίσο έλεγε “Nα μακαρίζει κανείς αυτόν που ζει ακόμα και κινδυνεύει είναι πράγμα αμφίβολο και χωρίς αξία, μοιάζει με το να ανακηρύσσει νικητή και να στεφανώνει τον αθλητή που αγωνίζεται ακόμα”

Σήμερα φίλες και φίλοι επαναλαμβάνεται δυστυχώς ο ίδιος πόλεμος και οι επιθέσεις των νέο-βαρβάρων. Έχουν τον ίδιο σκοπό να επιβάλλουν μια για πάντα το φεουδαρχικό τους καθεστώς και να υποδουλώσουν τους λαούς. Να τους υποχρεώσουν να ζουν σε φτώχεια και μιζέρια.

Συγκεκριμένα ο Δυτικός κόσμος σήμερα με κορ
Keywords
Τυχαία Θέματα