Επίθεση αλλοίωσης ιστοσελίδας στην Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα Κύπρου!

Επίθεση αλλοίωσης της Κεντρικής Ιστοσελίδας της Συνεργατικής Τράπεζας Κύπρου πραγματοποίησαν Τούρκοι Hackers. Σύμφωνα με πληροφορία που κοινοποιήθηκε στο SecNews, άγνωστοι hackers πιθανόν τούρκικης εθνικότητας προχώρησαν σε ανάρτηση μηνύματος και.....
αλλοίωση της ιστοσελίδας της Συνεργατικής Τράπεζας
[http://www.coopbank.com.cy]. Το SecNews διαπίστωσε την επίθεση, η οποία φαίνεται να πραγματοποιήθηκε σε εξυπηρετητή της εταιρείας ο οποίος διαθέτει πλήθος ιστοσελίδων [hosting server]. Από το περιεχόμενο του μηνύματος που αναρτήθηκε είναι σαφές ότι πρόκειται για τον hacker με ψευδώνυμο «kosovali16″ , ο οποίος στο μήνυμα του στα τούρκικα και στα Ελληνικά αναφέρει «Είμαι έτοιμος για μια κλωτσιά στην γεμάτη βρώμικο Έλληνες …«. Πιθανόν την μετάφραση έχει πραγματοποιήσει με αυτοματοποιημένο σύστημα μετάφρασης [Google Translate] γι’αυτό και το μήνυμα του είναι ακατανόητο . Μάλιστα στην αρχή της αλλοιωμένης ιστοσελίδας παραθέτει και υπερσύνδεσμο (link) που κατευθύνει προς την ιστοσελίδα των Τούρκικων Ενόπλων Δυνάμεων [http://www.tsk.tr] ενώ δεν διστάζει να δώσει μέχρι και e-mail επικοινωνίας. Παραθέτουμε Screenshot από την αλλοίωση της ιστοσελίδας:

Οι κυριότερες δραστηριότητες της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας είναι η παροχή τραπεζικών, χρηματοοικονομικών και ασφαλιστικών υπηρεσιών, καθώς και η διεξαγωγή εμπορικών εργασιών. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη Τράπεζα διαθέτει και σύστημα e-banking, ενώ δεν είναι σαφές αν απέκτησαν πρόσβαση σε αυτό οι Τούρκοι hackers. Τέλος όπως διαπίστωσε η συντακτική ομάδα του SecNews, οι hackers κατόρθωσαν να αλλοιώσουν την ιστοσελίδα της Τράπεζας καθώς και πλήθος άλλων ιστοσελίδων που βρίσκονταν στον ίδιο εξυπηρετητή [Server] , αποκτώντας πρόσβαση στην εταιρεία πληροφορικής που συμμετέχει μετοχικά η ίδια η Τράπεζα [http://www.semltd.com.cy/] και η οποία είναι εξουσιοδοτημένη για την διαχείριση των συστημάτων και την παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.
Δεν είναι σαφές αν επηρεάστηκαν νευραλγικά (Core banking) συστήματα της Τράπεζας ή αν πρόκειται μόνο για μια απλή αλλοίωση ιστοσελίδας.Λόγω της φύσης της επίθεσης και τον δεδομένων που τέθηκαν σε κίνδυνο, η επίθεση μπορεί να χαρακτηριστεί ως εξαιρετικά σημαντική και πρέπει οι αρμόδιοι να λάβουν ΑΜΕΣΑ μέτρα.

http://www.secnews.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα