Η πλειοψηφία των Δικαστών δεν είναι «αγέλη»

Στην ανάρτησή μας 16/10 με «με τίτλο «Στα κεραμίδια οι «Λυμπερόπουλοι» της Δικαιοσύνης», γράφαμε μεταξύ των άλλων: Το θέμα που τίθεται, είναι αν το σύνολο των δικαστών θα πειθαρχήσει και θα ακολουθήσει ως «αγέλη» το κάλεσμα της ανομίας.
Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη δικαστές, τίμιοι, με προσωπικότητα που δεν θα μπορούσαν ποτέ να καταστούν μέλη μιας υπάκουης αγέλης και να....
ακολουθούν πειθήνια τα κελεύσματα που οδηγούν σε πλήρη ανυποληψία τη Δικαιοσύνη και καταρράκωση του κύρους του δικαστή.
Απόδειξη αυτού είναι ότι και χθες και σήμερα διεξάγονται δίκες και στα Εφετεία
και στον Άρειο Πάγο.
Στην ιστοσελίδα dikastis.blogspot.com, έχουν αναρτηθεί απόψεις δικαστών, που αρνούνται να ακολουθήσουν ως μέλη αγέλης, στο κάλεσμα του «εργολάβου» προέδρου της Ένωσής τους για κατάλυση της συνταγματικής και έννομης τάξης.
Στη συνέχεια δυο χαρακτηριστικές τοποθετήσεις δικαστών που σέβονται την συνταγματική και έννομη τάξη, όπως και η πλειοψηφία των συναδέλφων τους:

1.«Συμφωνώ απόλυτα με το συνάδελφο των 10:04. Θα φύγω από την έδρα μόνο "σηκωτός" και θα συνεχίσω να δημοσιεύω αποφάσεις. Οι συνάδελφοι δε που θα συμμορφωθούν με την παράνομη απόφαση της Συνέλευσης, φαντάζομαι ότι για λόγους ηθικής τάξης θα αθωώνουν στο εξής τους αγροτοσυνδικαλιστές που κλείνουν τους δρόμους, τους απεργούς των ΔΕΚΟ που κατεβάζουν το ρεύμα, τους οδηγούς του ΕΚΑΒ που αρνούνται να μεταφέρουν ασθενείς, επειδή είναι χαμηλόμισθοι, τυχόν στρατιωτικούς που θα εγκαταλείψουν τη θέση τους γιατί παίρνουν χαμηλό μισθό, τυχόν σωφρονιστικούς υπαλλήλους που θα απελευθερώσουν κρατούμενους φυλακών, επειδή υπέστησαν "περικοπές" κ.ο.κ. Όσοι εναρμονιζόμενοι με πολιτικές σκοπιμότητες επενδύουν στο "μπάχαλο" θα είναι υπεύθυνοι για την οριστική απαξίωση του κλάδου μας επί πολλά έτη. Μελέαγρος».
2. «Το άρθρο 120 Σ θεσπίστηκε υπό το κράτος παραστάσεων, όπου η κοινοβουλευτική δημοκρατία καταλύονταν από τις ερπύστριες των τανκς ή από τη θέληση κάποιου ξενόφερτου και αμερικανόδουλου βασιλιά (καταστάσεις που κάποιοι επιδιώκουν να ξαναζήσουμε δημιουργώντας πρώτα το αναγκαίο μπάχαλο). Είναι ντροπή και ιεροσυλία να το επικαλούμαστε σε σχέση με τις αποδοχές μας. Έτσι όπως πάμε, κάποιοι που υπηρετούμε στην Επαρχία (και είμαστε αναγνωρίσιμοι) θα υποστούμε προπηλακισμούς χειρότερους από τους πολιτικούς (εξαιτίας της "συλλογικής" ανοησίας)».

Δεν είναι η πλειοψηφία των χιλιάδων δικαστών, που αποφάσισε, ανυπακοή στο Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, αλλά μια μικρή μειοψηφία «κεκρακτών» όπως συμβαίνει πάντα με τις συντεχνίες που υπερασπίζονται τα κεκτημένα τους, και «γαία πυρί μειχθήτω». Η απόφαση ελήφθη σε μια οχλοκρατική συνέλευση, όπου ήταν αδύνατον να ακουστούν αντίθετες φωνές.
Είναι προφανές ότι ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων πιστεύει στη συνεκτικότητα της «αγέλης», καθώς με νεώτερη ανακοίνωση του που φέρει μόνο τη δική του υπογραφή, κομπορημονεί ότι ελέγχει το «κοπάδι» του.
«Όσο και αν οι αποφάσεις αυτές χαρακτηρίζοντ
Keywords
Τυχαία Θέματα