Υπό κατάληψη για δεύτερη μέρα το Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας

Τρίωρη κατάληψη πραγματοποιήθηκε για δεύτερη μέρα στο Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας από τις 07:00 μέχρι τις 10:00 από τους δικαστικούς υπαλλήλους διαμαρτυρόμενοι για την Κυβερνητική Πολιτική που οδηγεί σε εξαθλίωση τη ζωή τους, για την ωμή παρέμβαση της Κυβέρνησης στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Διαβάστε σχετική ανακοίνωση παρακάτω...




Ψήφισμα διαμαρτυρίας των Δικαστικών Υπαλλήλων

Εμείς οι Δικαστικοί Υπάλληλοι εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την επιβολή των αβάσταχτων πλέον οικονομικών μέτρων που παγώνουν κάθε πτυχή ανάπτυξης,
με απρόβλεπτες εξελίξεις λόγω της εντεινόμενης ύφεσης, της εξάπλωσης της φτώχειας και της κοινωνικής ανισότητας. Μέσα σ' αυτή την «κατασταλτική» οικονομική λαίλαπα με την ευθύνη για την κρίση να αποδίδεται συλλογικά σ' όλο τον λαό με ετυμηγορίες του τύπου «μαζί τα φάγαμε» αλλά με καμία απόδοση ευθύνης τουλάχιστον για τα τρανταχτά σκάνδαλα που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Καταγγέλλουμε:
-- Τα βαριά μέτρα της Κυβέρνησης που πλήττουν το πενιχρό εισόδημα μας αφού μειώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις.
-- Την Συνταγματική εκτροπή και την βάναυση αντιμετώπιση της ιδιαιτερότητας του κλάδου μας, που παρά τη ρητή Συνταγματική επιταγή του άρθρου 92 συρόμαστε σε ένα βαθμολόγιο - Μισθολόγιο έκτρωμα που θα κάνει δύσκολη τη λειτουργία των Δικαστικών Υπηρεσιών και την απόδοση δικαιοσύνης στους Έλληνες πολίτες.

Καλούμε την Κυβέρνηση να συμμεριστεί επιτέλους την αγωνία μας και να επαναπροσδιορίσει τους μνημονιακούς της στόχους. Ποιος μπορεί να μένει αδιάφορος όταν σε ενάμισι χρόνο έχουμε χάσει το 40% των αποδοχών μας, ήδη από αυτό το μήνα συνάδελφοι έχουν βρεθούν με μηδενικά ή σχεδόν μηδενικά σημειώματα αποδοχών, οι μισθολογικές μας ωριμάνσεις και τα χρονοεπιδόματα έχουν «παγώσει» επ' αόριστον, τα επικουρικά ταμεία καταρρέουν και το εφάπαξ - οι δικές μας εισφορές δηλαδή - ψαλιδίζεται, οι λειτουργικές δαπάνες των υπηρεσιών έπεσαν στα κατώτατα επίπεδα, και πλέον μέσω εράνων και χορηγιών προμηθευόμαστε γραφικά ή αναλώσιμα για τη στοιχειώδη λειτουργία των Δικαστικών Υπηρεσιών (!), υπηρεσίες θα βάλλουν λουκέτο και όλα αυτά με έναν κοινό παρανομαστή:

ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ.


Γι' αυτό υψώνουμε φωνή διαμαρτυρίας:
STOP - ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ - Αναγνώριση της Θεσμικής - Συνταγματικής ιδιαιτερότητας του κλάδου μας.
- Εξαίρεση της Γραμματείας των Δικαστηρίων από την αναλογία 10:1, με κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων.
- Εξαίρεση της Γραμματείας των Δικαστηρίων από την εργασιακή εφεδρεία.

Ο αγώνας μας δεν είναι συντεχνιακός. Εκφράζει την αγωνία μας για διαρκή προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και στην πατρίδα μας. Τώρα εμείς, οι ελπιδοφόρες, οι ζωντανές, κοινωνικές, ταξικές δυνάμεις θα αφαιρέσουμε την πρωτοβουλία από εσάς τους αντιδραστικούς κύκλους του συστήματο
Keywords
Τυχαία Θέματα