Δεν μπορώ να ξεχάσω!!!

Τον «Μπάχτα» και τους πειναλέους «αγωνιστές της δημοκρατίας», και παίκτες του χρηματιστηρίου, οι οποίοι, τώρα κολυμπώντας στις πισίνες τους, ξέχασαν ότι πριν, δεν είχαν δεύτερο πουκάμισο ν`αλλάξουν

Λάζαρος Ελευθεριάδης

“Εχθές ημέρα Πρωταπριλιάς,
κι ο δεύτερός μας ο βασιλιάς,
ο σιρ Τρικούπης με τα φωκόλα
εσκέφθη μία δουλειά χρυσή,
οι νέοι φόροι να βγουν απ’ όλα,
κι απ’ τον....
καπνό μας κι απ’ το κρασί.

Εχθές που ήταν Πρωταπριλιά,
αποφασίσαν κι οι Τραπεζίτες,
να μη φτωχαίνουν
τον κόσμο πλια,
και ούτε να ’χουν κρυφούς μεσίτες·
κι απ’ τα καλά των και τους παράδες
να πάρουν μέρος κι οι φουκαράδες”.

(Γ.Σουρής, απο το ποίημά του ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ)

Είναι πλέον δρομολογημένες οι βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα ή ακόμη δεν απεφασίσθησαν απο τούς “ιδιοκτήτες” αυτής της χώρας;

Είναι το ερώτημα στο μυαλό του κάθε Έλληνα πολίτη, φοβούμενου, ακόμη και την αφαίρεση αυτού του δημοκρατικού δικαιώματός του, απο αυτην την πολιτική “ηγεσία” της χώρας.

Ένας απο τούς σπουδαιότερους Έλληνες σατυρικούς ποιητές μας, ο Γ. Σουρής, μας υπενθυμίζει με τα ποιήματά του, ότι αυτά τα “πεπραγμένα”, τα πολιτικά ήθη και έθιμα στην Ελλάδα, δεν είναι πρωτόγνωρα, ούτε καινοφανή, έχουν και παρελθόν και όπως φαίνεται και μέλλον.

Οι πρωταγωνιστές του σύγχρονου “δράματος”, απο ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους, είναι οι ίδιοι, η πολιτική ηγεσία του τόπου, δοτή ή “εκλεγμένη”, σε πλήρη συνεργία με το οικονομικό κατεστημένο της χώρας, τούς Τραπεζίτες και τούς εντός και εκτός της χώρας “συμμάχους” τους.

Ο ρόλος του “κομπάρσου” αφέθηκε με άπλετη “γενναιοδωρία” στόν Ελληνικό λαό !!!

Αναρωτιέμαι (σχήμα λόγου ή αλλιώς ρητορική αδεία), πώς συμβαίνει, επί σχεδόν 190 χρόνια ζωής του Ελληνικού κράτους, οι κυβερνήσεις οι οποίες διαχειριστήκαν τίς τύχες αυτού του Εθνους, αυτού του κράτους, εκτός ελαχίστων φωτεινών εξαιρέσεων, να αποτελούν το “μακρύ χέρι” ή αλλιώς τούς “υπαλλήλους” των ξένων και ντόπιων μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

Βέβαια μεταξύ των “ιδιοκτητών” αυτής της χώρας, και των ιθαγενών κατοίκων της, μεσολαβεί τίς περισσότερες φορές ο “φιλολαικός”, ο “σοσιαλιστής” κυβερνήτης, ο διανέμων “χάντρες” και “καθρεφτάκια” και ο οποίος όμως, την κρίσιμη στιγμή, εμφανίζει το πολιτικό του “ποιόν”, την απόλυτη υποταγή στα κελεύσματα τών “ιδιοκτητών” της χώρας.

Στην μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας απο το 1975 και εντεύθεν, έως και σήμερα, δύο όχι και τόσο πολυσυζητημένα γεγονότα, αποτελέσαν την “πρόβα τζενεράλε” της σημερινής “κατοχής” στην χώρα μας.

Το πρώτο, είναι το λεγόμενο “σκάνδαλο του χρηματιστηρίου” το έτος 1999.

Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που συντάραξε την Ελληνκή κοινωνία την προηγούμενη δεκαετία και για το οποίο υπήρξε και δικαστική συγκάλυψη.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προέτρεπε τους Έλληνες πολίτες, δια μέσω του υπουργού οικονομίας, του πρωθυπουργού της χώρας, και άλλων πρωτοκλασάτων στελ
Keywords
Τυχαία Θέματα