] Ευρωπαϊκός οργανισμός για τη διαχείριση της επιχειρησιακής συνεργασίας στα εξωτερικά σύνορα (FRONTEX)

Ευρωπαϊκή Αρωγή στην Αστυνόμευση !

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των Ελλήνων Πολιτών για τις Ευρωπαϊκές Δυνάμεις Ασφαλείας αλλά και λοιπούς Φορείς , Οργανισμούς ή Επιτροπές της Ε.Ε που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας, εγκαινιάζουμε μια σειρά άρθρων μας , που σκοπό έχει την συνδρομή στην πληροφόρηση σχετικά με το έργο της αστυνόμευσης ή της υποστήριξης των....
εταίρων μας στο σύγχρονο και πολύπλοκο έργο της Διοίκησης του Ελληνικού Κράτους .

Σε κάθε περίπτωση , με την τεχνογνωσία , την τεχνολογία αλλά και την τεχνοκρατική υποστήριξη των χωρών της Ε.Ε. το κράτος , είναι δυνατόν
να γίνει σύγχρονο και παραγωγικό αλλά παράλληλα να αποκτήσει και μια νέα δομή που θα βοηθήσει την χώρα , αφενός μεν να εξελθει της οικονομικής κρίσης , αφετέρου δε , να προφυλάξει τις πολύτιμες πλουτοπαραγωγικές της πηγές και να μειώσει δραματικά την εγχώρια εγκληματικότητα με γνώμονα πάντα τον σεβασμό στα δικαιώματα του ανθρώπου.

Ξεκινώντας λοιπόν απο την FRONTEX :


Ο ευρωπαϊκός οργανισμός για τη διαχείριση της επιχειρησιακής συνεργασίας στα εξωτερικά σύνορα των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συστάθηκε με τον Κανονισμό (ΕΚ) 2007/2004 του Συμβουλίου (26.10.2004, ΕΕ L 349/25.11.2004).

Ο FRONTEX συντονίζει την επιχειρησιακή συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών στον τομέα της διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων• επικουρεί τα κράτη μέλη στην εκπαίδευση των εθνικών συνοριακών φυλάκων, μεταξύ άλλων με την καθιέρωση κοινών προδιαγραφών εκπαίδευσης· πραγματοποιεί αναλύσεις κινδύνου· παρακολουθεί τις εξελίξεις των ερευνών σχετικά με τον έλεγχο και την επιτήρηση των εξωτερικών συνόρων· επικουρεί τα κράτη μέλη σε περιπτώσεις που απαιτείται αυξημένη τεχνική και επιχειρησιακή συνδρομή στα εξωτερικά σύνορα· και παρέχει στα κράτη μέλη την αναγκαία στήριξη για την οργάνωση κοινών επιχειρήσεων επαναπατρισμού.


Ο FRONTEX συνδέεται στενά με άλλους εταίρους της Κοινότητας και της ΕΕ, αρμόδιους για την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων, όπως η EUROPOL, CEPOL, OLAF, για την τελωνειακή συνεργασία και τη συνεργασία όσον αφορά τους φυτοϋγειονομικούς και κτηνιατρικούς ελέγχους, με σκοπό την προώθηση της γενικής συνοχής.

Ο FRONTEX ενισχύει την ασφάλεια των συνόρων εξασφαλίζοντας το συντονισμό των ενεργειών των κρατών μελών κατά την εφαρμογή των κοινοτικών μέτρων που αφορούν τη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων.
Περισσότερες πληροφορίες : http://www.frontex.europa.eu/

Συντάκτης : Αντώνιος Γ. Μπ Υποστράτηγος (ε.α.)

http://pasokhtefra.blogspot.comΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Αναζητήσεις
content
Τυχαία Θέματα