Χάος στην Πάτρα. Κάτοικοι εναντίον λαθρομεταναστών και στη μέση η Χρυσή Αυγή. Βίντεο

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στην Πάτρα μετά από τη δολοφονία του 29χρονου Θανάση Λαζανά από τρεις Αφγανούς. Κάτοικοι της Πάτρας και μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν αποφασίσει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να αυτοδικήσουν.
Από χθες πολιορκούν την είσοδο του κτηρίου της Πειραϊκής - Πατραϊκής, μέσα στο οποίο βρίσκουν καταφύγιο μετανάστες. Όπως...........
αναφέρει και το patrastimes.gr
οι συγκεντρωμένοι μάλιστα επιτέθηκαν με σίδερα, καδρόνια, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών.
Εως τώρα έχουν συλληφθεί πέντε Έλληνες, ενώ έχουν γίνει 22 προσαγωγές Ελλήνων και Αλλοδαπών, ενώ ένα φορτηγό τυλίχθηκε στις φλόγες. Μάλιστα οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτίριο της Πειραϊκής - Πατραϊκής με μπουλντόζα!
Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ένα μέλος της Χρυσής Αυγής, ενώ διαδηλωτές επιτέθηκαν σε τρεις αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και, αφού χτύπησαν τον έναν εξ αυτών, κατάφεραν να του πάρουν τη μηχανή. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε αυτή και έκαναν βόλτες στην Ακτή Δυμαίων.
Την ίδια ώρα η σοβαρότητα της κατάστασης οδήγησε τον δήμαρχο Πατρέων, Γιάννη Δημαρά, να συγκαλέσει για τη 13.00 το μεσημέρι, σύσκεψη στο Δημαρχείο, στην οποία έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, ο Πρόεδρος του ΟΛΠΑ, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας, ο Λιμενάρχης Πατρών και η Πρόεδρος του Νοτίου Διαμερίσματος, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα και να ληφθούν μέτρα.
Οι κάτοικοι από την πλευρά τους ζητούν την άμεση απομάκρυνση των μεταναστών από την περιοχή και τη λήψη μέτρων ασφαλείας. Όπως ανέφεραν η κατάσταση έχει γίνει εξαιρετικά δύσκολη λόγω της παρουσίας των μεταναστών στην περιοχή.
Keywords
Τυχαία Θέματα