Το επόμενο BMW X6 θα είναι πιο ελαφρύ και πιο σπορ

22:35 9/2/2013 - Πηγή: AutoBlog

Η BMW X6 αποδείχθηκε χρυσοφόρο για τη γερμανική εταιρία και ελπίζει να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του και το επόμενης γενιάς μοντέλο που θα κυκλοφορήσει το 2014.

Θα βασίζεται στη τρίτη γενιά του X5 και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα υιοθετήσει μια πιο επιθετική εμφάνιση που θα το κάνει πιο διακριτό σε σχέση με το “αδερφό” Χ5. Μια πηγή μέσα από την εταιρία δήλωσε ότι

Θέλουμε να δώσουμε στα sport

μοντέλα μας μια πιο ιδιαίτερη εμφάνιση, που να τα διαχωρίζει οπτικά από το υπόλοιπο line-up μας

Η επόμενη γενιά αναμένεται να είναι ελαφρώς μακρύτερο από το προκατόχου και θα χρησιμοποιεί μια νέα σύνθετη δομή χάλυβα, η οποία θα είναι ελαφρύτερη από την υπάρχουσα. Επίσης, αναμένεται να χρησιμοποιεί τους ελαφρείς άξονες της Σειρά-5.

Όσον αφορά την ανάρτηση, τα entry-level μοντέλα θα φοράνε απλά ελατήρια, ενώ οι πιο ακριβές θα έχουν ανεξάρτητες αεραναρτήσεις.

Η νέα X6 φέρεται να εξοπλίζεται με το νέο σύστημα “FlexRay”, που θα επιτρέπει να γίνονται εύκολα και απλά οι ηλεκτρονικές αναβαθμίσεις. Περισσότερες πληροφορίες δεν είναι διαθέσιμες, αλλά το σύστημα θα μπορούσε να κάνει τα πάντα, από την αναβάθμιση του συστήματος ψυχαγωγίας μέχρι τα ηλεκτρονικά συστήματα του σασί.

Οι κινητήρες που θα φοράει παραμένουν ανεπιβεβαίωτοι, αλλά θεωρείται δεδομένο να περιμένουμε να τοποθετηθεί ένας υπερτροφοδοτούμενος 3-λίτρος βενζίνης, ένας twin-turbo 4,4-λίτρων V8 βενζίνης, καθώς και ένας twin-turbo και τρι-turbo 3-λίτρων diesel. Υπάρχει, επίσης, η σκέψη για μια plug-in υβριδική έκδοση, η οποία θα έχει έναν υπερτροφοδοτούμενο 3.0-λίτρων βενζινοκινητήρα σε συνεργασία με έναν ηλεκτρικό κινητήρα και μια μπαταρία ιόντων λιθίου.

[Πηγή: Autocar]

Keywords
Τυχαία Θέματα