Raikkonen: Στόχος να βελτιώσουμε το μονοθέσιο

20:37 9/2/2013 - Πηγή: AutoBlog

Το 2012, η Lotus ήταν από τις θετικές εκπλήξεις της σεζόν. Ο Kimi Raikkonen έδωσε αέρα ψυχολογίας στους τεχνικούς τού Enstone και επιπλέον απόδοση στην E20, η οποία ήταν ένα πολύ γρήγορο μονοθέσιο σε κάποιες πίστες, ιδιαίτερα σ’ αυτές που θερμοκρασίες ήταν ανεβασμένες, μιας και το βρετανικό μονοθέσιο ήταν ένα από τα πιο “ευγενικά” με τα ελαστικά.

Ο “Iceman”, μετά το πέρας των 20 αγώνων, είδε τ’ όνομά του στην τρίτη θέση του πίνακα με την

τελική βαθμολογία των οδηγών, ενώ η Lotus τερμάτισε με πολύ μεγάλη άνεση στην 4η θέση τού πρωταθλήματος των κατασκευαστών, πολύ μπροστά από την 5η Mercedes.

Ο Φινλανδός, Παγκόσμιος Πρωταθλητής τού 2007 με τη Ferrari, τονίζει πως ο κύριος στόχος είναι να κάνουν την E21 πιο ανταγωνιστική από την E20, και όχι να ονειρεύονται πρωταθλήματα.

Προσπαθούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο, κι ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε να το κάνουμε. Νομίζω ότι ο καθένας στοχεύει να κάνει κάτι καλύτερο απ’ αυτό που έκανε τα προηγούμενα χρόνια. Ακόμα κι αν κερδίσεις το πρωτάθλημα, προσπαθείς να βελτιώνεις πράγματα, και δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι θα καταφέρουμε να το κάνουμε, αλλά αυτός είναι ο στόχος μας, κι ελπίζω ότι μπορούμε να το κάνουμε.

Παράλληλα, ο 33χρονος δήλωσε πως είναι πιο εύκολο το φετινό του ξεκίνημα, διότι γνωρίζει την ομάδα, κάτι που δεν έκανε πέρυσι. Επίσης, το 2012, ο Kimi προερχόταν από ένα διάστημα δύο ετών μακριά από μονοθέσια της Formula 1.

Είναι πιο εύκολο, γιατί ξέρω την ομάδα, ξέρω τους ανθρώπους, και με ξέρουν κι αυτοί. Όμως, αυτό δε σημαίνει ότι, ξαφνικά, θα γίνουμε πολύ πιο γρήγοροι και πολύ καλύτεροι. Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που μπορεί να είναι με το μέρος σου ή εναντίον σου.

Θεωρητικά, θα πρέπει να είναι πιο εύκολο, αλλά δεν πιστεύω ότι ξαφνικά τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά από το πώς τελειώσαμε την περσινή σεζόν. Ο χρόνος θα δείξει, αλλά είναι, σίγουρα, πιο εύκολο να είμαι εδώ φέτος, απ’ ό,τι πέρυσι, γιατί ξέρω την ομάδα.

[Πηγή: ESPN F1 | Photo Copyright: Andrew Ferraro/LAT Photographic/Lotus F1 Team]

Keywords
Τυχαία Θέματα