Προεπισκόπηση NBA: Σάουθιστ Ντιβίζιον

Στο τρίτο μέρος του αφιερώματος του sport.gr στη σεζόν 2011-12 του NBA ολοκληρώνουμε την παρουσίαση της Ανατολικής Περιφέρειας με τις ομάδες της πολύ ανταγωνιστικής Σάουθιστ Ντιβίζιον.

Μαϊάμι Χιτ (Τοπ 10 2010-11)
Βασική 5άδα: Μάριο Τσάλμερς, Ντουέιν Γουέιντ, ΛεΜπρόν Τζέιμς, Κρις Μπος, Τζόελ Αντονι
Από τον πάγκο: Εντι Χάουζ, Μάικ Μίλερ, Σέιν Μπατίερ, Γιουντόνις Χάσλεμ, Ντέξτερ Πίτμαν
Προπονητής: Ερικ Σπόλστρα
Περσινά αποτελέσματα
Κανονική περίοδος:

58-24 (2η θέση Ανατολής)
Πλέι-οφ: Τελικοί NBA

Πέρυσι οι "Heatles" έφτασαν κοντά στο δαχτυλίδι, όμως οι βετεράνοι του Ντάλας είχαν άλλη άποψη στους τελικούς. Τώρα έχουν τη δυνατότητα να δέσουν περισσότερο και να προσπαθήσουν να πάρουν την εκδίκησή τους. Στην κανονική περίοδο λογικά θα σαρώσουν, αλλά τα πλέι-οφ είναι μια άλλη ιστορία. Το βαρόμετρο εκεί θα είναι η απόδοση του ΛεΜπρόν: αν συνεχίσει να θυμίζει Κριστιάνο Ρονάλντο την ώρα που κρίνονται όλα, τότε περισσότερη απογοήτευση για τον Γουέιντ, που δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του. Ο έμπειρος Μπατίερ αποτελεί σημαντική βοήθεια από τον πάγκο.

Ορλάντο Μάτζικ (Τοπ 10 2010-11)
Βασική 5άδα: Τζαμίρ Νέλσον, Τζέισον Ρίτσαρντσον, Χέντο Τούρκογλου, Γκλεν Ντέιβις, Ντουάιτ Χάουαρντ
Από τον πάγκο: Κρις Ντούχον, Τζέι Τζέι Ρέντικ, Κουέντιν Ρίτσαρντσον, Ράιαν Αντερσον, Ντάνιελ Ορτον
Προπονητής: Σταν Βαν Γκάντι
Περσινά αποτελέσματα
Κανονική περίοδος: 52-30 (4η θέση Ανατολής)
Πλέι-οφ: 1ος γύρος

Ο Χάουαρντ ζήτησε επίσημα να φύγει, ωστόσο το Ορλάντο προτίμησε τελικά να τον κρατήσει στο ξεκίνημα της σεζόν, με την ελπίδα ότι θα αποκομίσει μεγαλύτερα οφέλη περιμένοντας για προτάσεις πιο κοντά στην προθεσμία για τις ανταλλαγές τον Μάρτη. Βέβαια η όλη κατάσταση αβεβαιότητας μόνο κακό μπορεί να κάνει στους Μάτζικ εντός παρκέ. Η μοναδική ουσιαστική προσθήκη στο ρόστερ ήταν ο Big Baby Ντέιβις, ο οποίος συμπληρώνει ωραία τον D12 κάτω από τα καλάθια, για όσο θα παραμείνουν συμπαίκτες ακόμα. Η πορεία τους στη σεζόν θα εξαρτηθεί από το τι θα γίνει με τον Χάουαρντ, αλλά με τα σημερινά δεδομένα θα παλέψουν με τους Νικς και τους Σέλτικς για την τρίτη θέση της Ανατολής.

Ατλάντα Χοκς (Τοπ 10 2010-11)
Βασική 5άδα: Τζεφ Τιγκ, Τζο Τζόνσον, Μάρβιν Γουίλιαμς, Τζος Σμιθ, Αλ Χόρφορντ
Από τον πάγκο: Κερκ Χάινριχ, Τρέισι ΜακΓκρέιντι, Βλάντιμιρ Ραντμάνοβιτς, Μάγκνουμ Ρόλε, Ζάζα Πατσούλια
Προπονητής: Λάρι Ντρου
Περσινά αποτελέσματα
Κανονική περίοδος: 44-38 (5η θέση Ανατολής)
Πλέι-οφ: Ημιτελικοί Περιφέρειας

Η αποχώρηση του Τζαμάλ Κρόφορντ πονάει την Ατλάντα, η οποία ποντάρει στην ενδεχόμενη αναγέννηση (την ποια;) του ΜακΓκρέιντι για την αντικατάστασή του ως ο έκτος παίκτης της ομάδας. Κατά τα άλλα, οι Χοκς θα στηριχθούν ξανά στα σίγουρα χαρτιά των Τζόνσον, Σμιθ και Χόρφορντ για μια αξιοπρεπή παρουσία στα πλέι-οφ. Η αχίλλειος πτέρνα της 5άδας είναι ο "άσος", καθώς ο μη δοκιμασμένος Τιγκ καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να κουμαντάρει το παιχνίδι της ομάδας, ξεκινώντας τη σεζόν ως βασικ

Keywords
Τυχαία Θέματα