Με οδηγό τον Μαρκόφσκι η Skoda, 1-0 τον Πανιώνιο

Με τον Μάρκο Μαρκόφσκι να βάζει την σφραγίδα του σε ακόμα ένα παιχνίδι, η Ξάνθη διατηρήθηκε σε τροχιά επιτυχιών, κέρδισε 1-0 τον Πανιώνιο και κατακτώντας τρεις πολύτιμους βαθμούς ανέβηκε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Ο σέρβος έχει πάρει ουσιαστικά από... το χεράκι την ακριτική ομάδα και με έξι γκολ έχει παίξει σημαντικότατο ρόλο στις πέντε νίκες της Ξάνθης στα τελευταία έξι ματς. Το νεανικό σύνολο του Μάντζιου, που χρησιμοποίησε

συνολικά 13 έλληνες, προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να βρει απάντηση στο γκολ του Μαρκόφσκι. Κακό το παιχνίδι ποιοτικά, μέτρησε η εμπειρία των παικτών του Ουζουνίδη.

Κακό παιχνίδι και ελάχιστες καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν όσα είδαμε στο πρώτο μέρος στο Πηγάδια. Η νεανική και άκρως ελληνική 11άδα (οι δέκα στους έντεκα έλληνες) του Μάντζιου είχε πολλά τρεξίματα, είχε την κατοχή (55-45 υπέρ), αλλά τον Βιβιανί δεν μπορούσε να τον απειλήσει. Το έκανε μόλις μία φορά στο 44' με κεφαλιά του Πετκάκη, αλλά ο γάλλος τερματοφύλακας δήλωσε παρών.

Η Ξάνθη από την άλλη, στηρίχθηκε στην εμπειρία της και ήλεγχε τον αγώνα, έχοντας να παρουσιάσει τρεις καλές στιγμές. Μία από αυτές ο Μαρκόφσκι κατάφερε να την κάνει γκολ, όταν στο 26' αξιοποίησε τη σέντρα του Μαρσελίνιο και με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά νίκησε τον Σιδεράκη για να ανοίξει το σκορ. Ο σέρβος, που έφτασε τα έξι γκολ φέτος, άγγιξε το 2-0 στο 42', αλλά η προβολή κατέληξε μόλις άουτ, ενώ ανάλογα καλή ευκαιρία είχε και ο Μαρσελίνιο στο 27'.

Στους ίδιους ρυθμούς το ματς στην επανάληψη, με τους κυανέρυθρους να προσπαθούν να δημιουργήσουν κινδύνους στην αντίπαλη εστία, αλλά τους γηπεδούχους να κλείνουν σωστά και να είναι αυτοί, που έφτασαν πιο κοντά στο γκολ με τον Μαρκόφσκι (57'), που ήταν πολύ επικίνδυνος όταν έπαιρνε τη μπάλα στην περιοχή. Το τέμπτο του αγώνα δεν άλλαξε σε κανένα σημείο, αλλά όσο περνούσε η ώρα η Ξάνθη οπισθοχωρούσε για να κρατήσει το υπέρ της σκορ.

Οι πιτσιρικάδες του Πανιωνίου προσπαθούσαν, κυρίως με στημένα και μακρινά σουτ, αλλά τη μεγάλη ευκαιρία δεν την έκαναν, ενώ άφηναν πολλά κενά στην άμυνα, τα οποία αν η ακριτική ομάδα ήταν πιο προσεκτική θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί για να τελειώσει νωρίτερα το παιχνίδι. Με την εμπειρία της η Ξάνθη κατάφερε να κρατήσει το αποτέλεσμα και τους πολύτιμους βαθμούς, αφήνοντας τους νεαρούς του Πανιωνίου να κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα