Περιμένει πράξεις ο Πρόμπιερζ από τους παίκτες του Αρη

Η διάθεση αυτοκριτικής που επιδεικνύουν οι ποδοσφαιριστές του Αρη, προφανώς και οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τους «άγγιξε» η ομιλία του Μίχαλ Πρόμπιερζ, μόνο που πλέον απαιτούνται αποδείξεις. Οπου αποδείξεις. Αποτελέσματα. Εξάλλου, από λόγια και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις «χόρτασαν» οι φίλοι του Αρη, όπως και ο Πολωνός προπονητής, παρότι δεν μετράει πολύ καιρό στη Θεσσαλονίκη

και στη τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Αυτό που μετράει πλέον για τον Αρη είναι η ουσία. Και μοναδικός τρόπος για να εξασφαλιστεί, είναι να επιτευχθούν νίκες. Απέναντι στον Παναιτωλικό (για αρχή), στον Πανθρακικό (για το Κύπελλο), τη Δόξα Δράμας... και πάει λέγοντας. Διότι, οι Β«κίτρινοιΒ» είχαν - μέχρι πρότινος - την δικαιολογία ότι είχαν δύσκολο πρόγραμμα, πλέον όμως μπαίνουν σε βατό.

Ούτε ο Παναιτωλικός μπορεί να χαρακτηριστεί Β«υπερδύναμηΒ», ούτε ο Πανθρακικός διαθέτει ανάλογο ρόστερ, ενώ η Δόξα Δράμας είναι μια ομάδα που φτιάχτηκε. στο πόδι για να πάρει μέρος στη Σούπερλιγκα.

Γι' αυτούς πάντως που θέλουν να κοιτούν πιο μακριά, ο Αρης είναι αναγκαίο να πετύχει το 4Χ4 στο τέλος του πρώτου γύρου (σ. σ. ολοκληρώνεται με τους εκτός έδρας αγώνες απέναντι σε Κέρκυρα και Λεβαδειακό) ούτως ώστε να μπορεί να βαδίσει σε τροχιά κατάκτησης στόχων. Να φθάσει δηλαδή στους 22 βαθμούς, να αποκτήσει ψυχολογία και να επιδιώξει - στον δεύτερο γύρο - να εξασφαλίσει θέση στη πρώτη πεντάδα.

Από εκεί και πέρα, ο Πρόμπιερζ προχώρησε σε διάφορες δοκιμές στην 11αδα ενόψει του αγώνα με τον Παναιτωλικό. Είναι βέβαιο ότι προβληματίζεται ιδιαίτερα από την κακή απόδοση του Μίσελ, αλλά δεν υπάρχουν πολλές επιλογές στην αριστερή πλευρά της άμυνας. Υπό την έννοια ότι πίσω από τον Βραζιλιάνο, βρίσκονται παίκτες που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ούτε ως αλλαγή στο πρωτάθλημα, ενώ είχαν ελάχιστο χρόνο συμμετοχής ακόμη και στη προετοιμασία.

Συνεπώς, είναι ένα ρίσκο. Ο δεύτερος προβληματισμός του σχετίζεται με τη μεσαία γραμμή, αν και το πιθανότερο είναι να μην χρησιμοποιηθεί ο Τόχα. Εκτός κι αν αποφασίσει να δώσει στον Κολομβιανό μια τελευταία ευκαιρία. Ξεκάθαρα είναι τα πράγματα για το κέντρο της άμυνας, αφού ο Λαζαρίδης θα αντικαταστήσει τον Σανκαρέ.

Keywords
Τυχαία Θέματα