Pregame: Ολυμπιακός-ΟΦΗ (19:30GR)

Τη νίκη που θα του δώσει τη δυνατότητα να παραμείνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, φιλοδοξεί να πανηγυρίσει ο Ολυμπιακός κόντρα στον ΟΦΗ στο Γ. Καραϊσκάκης (19:30GR).

Οι ερυθρόλευκοι κυνηγούν και ένα ευρωπαϊκό ρεκόρ: Αν κερδίσουν θα συμπληρώσουν 18 διαδοχικές νίκες στο γήπεδό του και θα βρίσκονται μία μακριά από το το καλύτερο σερί εντός έδρας νικών, κάτοχος του οποίου ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που μετρούσε 19 συνεχόμενες, μέχρι τη

συντριβή από τη Σίτι.

Οσον αφορά στο πρωτάθλημα, τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο ΟΦΗ προέρχονται από τριάρες! Ο Ολυμπιακός επί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη και ο ΟΦΗ επί της ΑΕΚ στο Ηράκλειο.

Οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν κερδίσει μόνο την ΑΕΚ (1-1) στα 5 παιχνίδια που έχουν δώσει.

Με 11 γκολ έχουν την 2η καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα και με 5 παθητικό, την 3η καλύτερη άμυνα. Μόνο στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο ο Κοστάντζο διατήρησε ανέπαφη την εστία του.

Φέτος, στο Καραϊσκάκη έχει δύο νίκες στο γκολ: 2-1 την Ξάνθη και με το ίδιο σκορ τον ΠΑΟΚ. Και στα δύο παιχνίδια βρέθηκε πίσω στο σκορ!

Την αποστολή του Ολυμπιακού αποτελούν οι: Κοστάνσο, Μέγερι, Μανιάτης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Χολέμπας, Μοδέστο, Φέισα, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα, Μακούν, Φετφατζίδης, Αμπντούν, Μόνχε, Τζιμπούρ, Πάντελιτς, Μιραλάς.

Από την άλλη, ο ΟΦΗ είναι αήττητος εντός έδρας (2 νίκες - 1 ισοπαλία), αλλά χωρίς νίκη εκτός (1 ισοπαλία - 1 ήττα). Απέσπασε ισοπαλία 0-0 στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ, αλλά ηττήθηκε 1-3 από την Ξάνθη. Ως φιλοξενούμενος έχει σημειώσει μόλις το ένα από τα 6 γκολ που έχει στο ενεργητικό του.

Ο Νίκος Αναστόπουλος δεν έχει στην διάθεσή του τον Σουμπίνιο (υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στις δύο ομάδες να μην αγωνιστεί) και τον τραυματία Πίτσο.

Την αποστολή των κρητικών αποτελούν οι: Βεζυρίδης, Κάρολ, Γαλανόπουλος, Κάλαϊτζιτς, Βερόν, Καμπάνταης, Ζορμπάς, Ταυλαρίδης, Ουκάρ, Σίσιτς, Μπουλούτ, Σόουζα, Ρόβας, Μάντζιος, Παπουλής, Γεωργίου, Χόρχε Λόπεζ, Ζόρντι Λόπεζ, Μποντόρ, Ζαχαράκης.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Οι Πειραιώτες έχουν κερδίσει τα τελευταία 17 εντός έδρας παιχνίδια και τα 16 από τα 20 τελευταία ανεξαρτήτου έδρας (19 για το πρωτάθλημα και ένα για το Κύπελλο)! Σε αυτά τα 20 ματς ο ΟΦΗ έχει πετύχει 12 γκολ, ενώ ο Ολυμπιακός 43!

Μόλις σε 4 παιχνίδια (5 γκολ) έχουν σκοράρει οι κρητικοί στις τελευταίες 13 επισκέψεις τους στην έδρα του Ολυμπιακού! Σε δύο περιπτώσεις μάλιστα έχασαν 4-1 και μια φορά με 6-2!

Αντίθετα, ο Ολυμπιακός στο διάστημα αυτό (13 αγώνες) έχει πετύχει 39 τέρματα! Τα 23 στα τελευταία 6 παιχνίδια!

Συνολικά, σε 37 παιχνίδια με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό, οι "ερυθρόλευκοι" μετρούν 33 νίκες, 3 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα.

Την περίοδο 1989-90 ο ΟΦΗ είχε νικήσει 5-4, σε ένα παιχνίδι που ο Ολυμπιακός μέχρι το 50ό λεπτό κέρδιζε 4-0! Μετά από 2 χρόνια (1991-92), ο ΟΦΗ πήρε τον τελευταίο του βαθμό στην έδρα του Ολυμπιακού (0-0)!

Εντυπωσιακή είναι και η -υπέρ του Ολυμπιακού- διαφορά τερμάτων. Οι ερυθρόλευκοι έχουν σημειώσει 97 γκολ και ο ΟΦΗ 24.

Keywords
Τυχαία Θέματα