Μορφέσης: Μακάρι να στηρίξουν κι άλλοι το πόλο

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Εθνικής ομάδας γυναικών στο πόλο, Γιώργος Μορφέσης, μίλησε για το άθλημά του και τόνισε πως θα ήταν καλό να μην χαθούν παιδιά που έχουν ταλέντο, αφού φτάνουν σε ένα σημείο να σταματούν τις προπονήσεις λόγω σπουδών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:
Για την πρεμιέρα της Α1 Γυναικών Πόλο: "Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να πάρει πάλι το πρωτάθλημα και θα κάνει ό,τι μπορεί φέτος. Η Βουλιαγμένη έχει στόχο να βρεθεί στο Φάιναλ Φορ

κάθε χρόνο. Όταν βρίσκεσαι σε τέτοιο σημείο, τότε θέλεις να πας στον τελικό. Μιλάμε για ένα ομαδικό άθλημα, στο οποίο μετράει η τύχη και κάποιοι άλλοι παράγοντες. Από την πλευρά τους, ο Ηρακλής και ο Εθνικός, αποτελούν ερωτηματικά για αυτή τη σεζόν. Δουλεύουν αρκετά με νεαρές αθλήτριες. Η Πάτρα έχει μπει δυνατά στις μεταγραφές και θα είναι αρκετά δυνατά τη φετινή σεζόν. Πάντως, πιστεύω ότι ο τελικός θα είναι Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη και δύσκολα θα μπει κάποιος ανάμεσά τους".

Για την παρουσία του κόσμου: "Έχουμε συνηθίσει να παίζουμε παρουσία συγγενών και φίλων. Μακάρι φέτος να στηρίξουν αρκετοί άνθρωποι το άθλημα, το οποίο έχει ανάγκη τέτοιους είδους υποστήριξη. Θέλουμε να δούμε γεμάτες τις πισίνες από τον κόσμο και δεν θέλουμε να υπάρχει το παραμικρό κρούσμα βίας".

Για το πρωτάθλημα των Ανδρών: "Ο Πανιώνιος είναι ευχάριστη έκπληξη αυτή τη στιγμή, επειδή χρησιμοποιεί νεαρά παιδιά που είναι στις εθνικές ομάδες. Είναι σημαντικό που τα παιδιά δουλεύουν αρκετά όλο αυτά το διάστημα".

Για την Εθνική ομάδα: "Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία, επειδή παρότι η ομάδα μας είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια θα χρειαστεί να συμμετάσχουμε σε προολυμπιακό τουρνουά για να παίξουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και θα πρέπει να μπούμε στην τετράδα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για να πάρουμε το εισιτήριο για το προολυμπιακό. Θα είναι τιμή μας να πάμε στους Αγώνες του Λονδίνου, όπως είχε συμβεί το 2008 στο Πεκίνο".

Για τη φιλοσοφία του: "Μπορείς να πάρεις το οτιδήποτε από τον οποιονδήποτε. Μιλάω με αρκετούς προπονητές ή παράγοντες που είναι στο εξωτερικό. Είναι καλό να ψάχνεσαι στο επάγγελμά σου και να μην επαναπαύεσαι στα κεκτημένα".

Για το πώς αισθανόταν στα τελευταία λεπτά του τελικού του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος: "Έχουν περάσει τρεις μήνες ε; Είναι σα να μην πέρασε μία μέρα. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα έβλεπα πως μπορούμε να κρατήσουμε τη νίκη. Δεν μπορώ να ξεχάσω την πίεση που δεχθήκαμε στο τελευταίο λεπτό, όπου παίζαμε με λιγότερο παίκτη. Ήταν 21 δευτερόλεπτα και έπρεπε να έχουμε την κατοχή της μπάλας".

Για τον χαρακτήρα του: "’νθρωποι είμαστε και εκνευριζόμαστε. Αν δεν είσαι ο ίδιος ήρεμος, τότε δεν θα είναι ούτε οι αθλήτριές σου ήρεμες. Ξέρω τα κορίτσια αρκετά χρόνια και έχουμε καλή επαφή. Πιστεύω ότι έχουμε καλές σχέσεις, αν και οι γυναίκες είναι περίεργα πλάσματα (γέλια)".

Για τους στόχους που είχε η ομάδα: "Στόχος μας ήταν να μπούμε στους τέσσερις της διοργάνωσης. Θέλαμε να επαναλάβουμε την πορεία που είχαμε κάνει στη Ρώμη

Keywords
Τυχαία Θέματα