Pregame Ολυμπιακός-Αρσεναλ (6/12 21:45GR)

Η πιο μεγάλη ώρα για τον Ολυμπιακό στο Champions League έφτασε και η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε θα διεκδικήσει κόντρα στην Αρσεναλ το βράδυ της Τρίτης (6/12 21:45GR) στο Καραϊσκάκη την πρόκριση στους "16" της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι ερυθρόλευκοι

έχουν έξι βαθμούς, πέντε λιγότερους από την Αρσεναλ, που έχει ήδη προκριθεί, έναν λιγότερο από τη Μαρσέιγ και δύο περισσότερους από την Μπορούσια του Ντόρμουντ.

Οπως γίνεται κατανοητό, τόσο η δεύτερη θέση, που οδηγεί στους "16" του Champions League, όσο και η τρίτη, που οδηγεί στους "32" του Europa League, παραμένουν ανοιχτές για τις τρεις ομάδες πλην της αγγλικής.

Ο Ολυμπιακός θέλει νίκη επί των λονδρέζων και μη νίκη της Μαρσέιγ στη Γερμανία για να συνεχίσει στο Champions League, ενώ σε κάθε άλλη περίπτωση τα σενάρια είναι πολλά (click εδώ για τα σενάρια πρόκρισης).

Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός θέλει να μιμηθεί το παράδειγμα της ομάδας πριν δύο χρόνια, όταν με γκολ του Λεονάρντο είχε νικήσει την Αρσεναλ στο Καραϊσκάκη και είχε προκριθεί.

Το δυσάρεστο για τον Βαλβέρδε είναι πως στο κρισιμότερο ματς -μέχρι τώρα- του Ολυμπιακού θα έχει σημαντικές απουσίες (Φέισα, Μακούν, Γέστε, Ιμπαγάσα), ενώ και ο Φουστέρ, που είναι στην αποστολή προέρχεται από τραυματισμό. Ουσιαστικά οι ερυθρόλευκοι θα αγωνιστούν χωρίς τους βασικούς του χαφ, πλην Ορμπάιθ, που επίσης επέστρεψε από τραυματισμό.

Ο Μέγερι θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ο Τοροσίδης θα αναλάβει το δεξί άκρο, ο Μαρκάνο το αριστερό και οι Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλος θα αποτελέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Σε ότι αφορά το χώρο του κέντρου, η τριάδα των Μανιάτη, Μοντέστο και Ορμπάιθ δεν φαίνεται να σπάει, αφού ο Φουστέρ έχει μόνο μία προπόνηση στα πόδια του. Στην επίθεση θα αγωνιστούν οι Χολέμπας, Μιραλάς και Τζιμπούρ.

Η αποστολή: Κοστάνσο, Μέγερι, Τοροσίδης, Μανιάτης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Παπάζογλου, Μαρκάνο, Χολέβας, Μοδέστο, Ορμπάιθ, Ποτουρίδης, Αμπντούν, Φουστέρ, Φετφατζίδης, Τζιμπούρ, Πάντελιτς, Μιραλάς.

Η Αρσεναλ από την άλλη κατεβαίνει στο Φάληρο χωρίς κανένα άγχος, αφού έχει ήδη εξασφαλίσει το εισιτήριο της πρόκρισης. Ως εκ τούτου, ο Αρσέν Βενγκέρ άφησε αρκετά από τα πρωτοκλασάτα ονόματα στο Λονδίνο. Ο λόγος για τους Φαν Πέρσι, Γουόλκοτ, Σέζνι, Ζερβίνιο, Σονγκ, Μέρτεσακερ, Ράμσεϊ και Ντιαμπί.

Αντίθετα, στην Αθήνα βρίσκονται οι Αρσάβιν, Μπεναγιούν, Σαμάκ, Ροσίτσκι, Αντρέ Σάντος και Φερμάλεν, οι οποίοι αποτελούν σημαντικά εργαλεία στα χέρια του αλσατού προπονητή.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην αποστολή έχει συμπεριληφθεί και ο νεαρός Νικόλας Γενάρης, ο οποίος είναι κυπριακής καταγωγής, αλλά γεννημένος στην Αγγλία.

Αναλυτικά η αποστολή της Αρσεναλ: Αρσάβιν,Μπεναγιούν, Σαμάκ, Κοκλέν, Τζούρου, Ίστμοντ, Φαμπιάνσκι, Φρίμπονγκ, Μανόνε, Μικέλ, Όξλειντ-Τσάμπερλαϊν, Οζιάκουμπ, Παρκ, Ροσίτσκι, Αντρέ Σάντος, Σκιλασί, Φερμάλεν, Γενάρης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Ο ισπανός Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγένκο ορίστηκε από την UEFA να διευθύνει την αναμέτρηση. Ο 38χρονος ρέφερι, κοινωνιολόγο

Keywords
Τυχαία Θέματα