Βαριά ήττα για ΠΑΟΚ στη Ρωσία

Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε τα αμυντικά κενά του, αλλά και την εκπληκτική ευστοχία της Κίμκι στη 3η περίοδο και υπέστη βαριά ήττα στη Ρωσία με 89-65. Αυτή η ήττα δεν αλλάζει τα δεδομένα για τον Δικέφαλο αφού ούτως ή άλλως θα χρειαστεί δύο νίκες για να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Eurocup. Για την ακρίβεια, να κερδίσει τη Ρίγα με +7 και τη Σολέ στη

Γαλλία.

Στα πρώτα λεπτά, ο ΠΑΟΚ οδήγησε το παιχνίδι στο πλάνο που είχε καταστρώσει. Χαμηλό τέμπο, μεγάλες επιθέσεις, δεν άφησε τους ρώσους να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο, είχε κι έναν εκπληκτικό Μιχάλη Γιαννακίδη που του έδινε τις επιθετικές λύσεις (11-12, 5'). Δεν είχε τις λύσεις που θα περίμενε κάτω από το καλάθι, αφού ο Γκορί ήταν αναποτελεσματικός στη τελική προσπάθεια.

Από την άλλη πλευρά, όπως και στη Θεσσαλονίκη έτσι και στη Μόσχα, η Κίμκι βασίστηκε στον Φριντζόφ ο οποίος είχε και τη συμπαράσταση του Πλάνινιτς. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 22-18 στο δεκάλεπτο και εκμεταλλεύτηκαν το κενό που είχε (η ελληνική ομάδα) στην απόδοσή της στο πρώτο πεντάλεπτο της δεύτερης περιόδου.

Εκεί, τίποτε λειτούργησε σωστά για το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου. Χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, αρκετά λάθη και οι Ρώσοι, εισπράττοντας πόντους από τον Κελάτι, έκαναν τη πρώτη απόπειρα για να τελειώσουν το παιχνίδι (36-23). Ο Ντάντε Στίγκερς κράτησε όρθιο τον ΠΑΟΚ, αφού πέρα από τους πόντους που έδωσε, πρόσφερε και δύο έτοιμα καλάθια στον Αντριουσκεβίτσιους. Ο ΠΑΟΚ μάζεψε της διαφορά στα επίπεδα των οκτώ πόντων (40-32) στο τέλος του ημιχρόνου.

Κατέρρευσε στο 3ο δεκάλεπτο
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε εντυπωσιακά στην επίθεση στο 3ο δεκάλεπτο, αλλά αμυντικά ήταν για κλάματα. Υπό την έννοια ότι ο Ράιτ ξεκίνησε με 2/2 τρίποντα, ο Γκορί έβαλε επίσης πέντε συνεχόμενους πόντους, αλλά ο Δικέφαλος δεν κατάφερε να μειώσει τη διαφορά (50-43, 23'), διότι ο Μόνια έκανε 2/2 έξω από τα 6,75. Και μετά από αυτό το σημείο, η ελληνική ομάδα χάθηκε στο γήπεδο.

Είτε με τον Λόντσαρ, είτε με τον Πλάνινιτς ή ακόμη με τον Κελάτι, η Κίμκι έγραψε ένα σερί 14-0 εκτοξεύοντας τη διαφορά στους 21 πόντους (64-43) μέσα σε τέσσερα λεπτά, για να ολοκληρωθεί η περίοδος με τρίποντο του Κελάτι (69-45). Η διαφορά έφτασε έως και στα επίπεδα των 27 πόντων (72-45, 31'), αφού ο Κελάτι ήταν ζεστός.

Στη συνέχεια περίοδο, ο Ρίμας Κουρτινάιτις απέσυρε τους Φριντζόφ, Πλάνινιτς, Λόντσαρ, ο Μαρκόπουλος κράτησε τους βασικούς αλλά η διαφορά παρέμεινε στα ίδια επίπεδα (82-55, 37'), ενώ στα τελευταία τρία λεπτά και ο έμπειρος τεχνικός απέσυρε τους βασικούς παίκτες του.

Keywords
Τυχαία Θέματα