F1: Τα λάστιχα της Pirelli για το 2012

Η Pirelli παρουσίασε τη μορφή που θα έχουν τα λάστιχά της για τη σεζόν 2012 της F1, έχοντας αλλάξει ορισμένα πράγματα στα διακριτικά του καθενός από τους έξι τύπους.

Τα χρώματα στα τέσσερα στεγνά ελαστικά παρέμειναν τα ίδια, με την πολύ μαλακή να χρησιμοποιεί το κόκκινο, τη μαλακή το κίτρινο, τη μέση το λευκό και την σκληρή το ασημί.

Ωστόσο, για να γίνεται πιο εύκολα αντιληπτό από τους θεατές ποια γόμα είναι ποια, η ιταλική μάρκα αύξησε το μέγεθος των γραμμών και των γραμματοσειρών στο

πλαϊνό μέρος.

Επιπλέον, για το σκληρό λάστιχο επιλέχθηκε ένα πιο σκούρο ασημί χρώμα, προκειμένου να ξεχωρίζει καλύτερα από το λευκό της μέσης γόμας.

Σύμφωνα με τον αγωνιστικό διευθυντή της Pirelli, Πολ Χέμπερι, το σκληρό ελαστικό θα φαίνεται μαύρο όταν γυρίζει μέσα στην πίστα.

Αλλαγές έγιναν και στους δύο τύπους των λάστιχων για βροχή, με τον ενδιάμεσο να έχει πλέον πράσινο χρώμα αντί για μπλε και τον πλήρως βρόχινος μπλε αντί για πορτοκαλί.

Και οι δύο τύποι θα φέρουν στο πλαϊνό μέρος τη θρυλική ονομασία Cinturato, και όχι το P Zero των στεγνών ελαστικών.

Το λάστιχο Cinturato κατασκευάστηκε από την Pirelli τη δεκαετία του 1950 και άφησε εποχή λόγω της πρωτοποριακής τεχνολογίας του, που συνδύαζε υψηλές ταχύτητες με ένα πρωτόγνωρο (για τότε) επίπεδο πρόσφυσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα