F1: Πρώτη φωτογραφία της Caterham CT01

Η πρώτη φωτογραφία του νέου μονοθεσίου της Caterham κυκλοφόρησε μέσω Twitter την Τετάρτη (25/1), μία ημέρα πριν από την παρουσίασή της στις σελίδες του περιοδικού F1 Racing.

Ορισμένοι συνδρομητές πήραν στα χέρια τους το περιοδικό νωρίτερα από την ημερομηνία κυκλοφορίας του, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να διαρρεύσουν στο Ιντερνετ κάποιες φωτογραφίες της CT01.

Αυτό ανάγκασε την Caterham να δώσει επίσημα στη δημοσιότητα μία εικόνα

του μονοθεσίου της, η σχεδίαση του οποίου φαίνεται να είναι πολύ πιο επιθετική σε σχέση με το περσινό.

Το πλέον εμφανές νέο χαρακτηριστικό είναι ένα σκαλοπατάκι στο ρύγχος, στο σημείο που δένουν οι αναρτήσεις πάνω στο αμάξωμα. Η επιλογή αυτή έρχεται να καλύψει την ανάγκη συμμόρφωσης με τον κανονισμό, ο οποίος περιορίζει το μέγιστο ύψος της εμπρός αεροτομής στα 55 εκατοστά.

Το πίσω μέρος της CT01 δείχνει πολύ πιο συμμαζεμένο και οι πλαϊνοί αεραγωγοί λεπτότεροι και πιο κοντοί, ενώ οι εξατμίσεις είναι τοποθετημένες ψηλότερα στο αμάξωμα, όπως απαιτούν οι κανονισμοί.

Το μονοθέσιο της Caterham αναμένεται να κάνει την πρώτη του εμφάνιση σε πίστα στην Χερέθ, στην πρεμιέρα των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης στις αρχές Φεβρουαρίου.

Η μαλαισιανή ομάδα χρησιμοποιεί και φέτος κινητήρες της Renault, όπως και το ίδιο δίδυμο οδηγών με τους Χάικι Κοβαλάινεν και Γιάρνο Τρούλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα