Google Maps: Η Google χάνει εκατομμύρια χρήστες από τους χάρτες της Apple

Έρευνα της comScore αποκαλύπτει ότι παρά την κατακραυγή που δέχτηκε η Apple μετά την παρουσίαση των νέων Χαρτών στο iOS 6 φαίνεται ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούνται από περισσότερους χρήστες σε σχέση με τους χάρτες της Google.

Συγκεκριμένα, 35 εκατομμύρια χρήστες στις ΗΠΑ χρησιμοποίησαν τους χάρτες της Apple

τον Σεπτέμβριο του 2013 συγκριτικά με τους 58.7 εκατομμύρια χρήστες των χαρτών της Google σε iOS και Android. Τον Σεπτέμβριο του 2012 ο αριθμός αυτός βρισκόταν στα 81.1 εκατομμύρια. Ως εκ τούτου, η Google έχει χάσει 22.4 εκατομμύρια χρήστες εξαιτίας του iOS 6/7.

Η Guardian υπολογίζει ότι 6 εκατομμύρια χρησιμοποίησαν τους χάρτες της Google στο iPhone, συμπεριλαμβανομένων 2 εκατομμυρίων που δεν μπορούν ή δεν έχουν ακόμα αναβαθμίσει στο iOS 6. Δεν υπάρχουν δεδομένα για άλλες χώρες εκτός ΗΠΑ αλλά κατά κανόνα αναμένεται να συμβαδίζουν με τα ευρήματα της comScore αν και διαφορές είναι λογικό να υπάρχουν.

«Για τον μέσο χρήστη, ακόμα και αν έχουν την εφαρμογή Google Maps δεν την χρησιμοποιούν πολύ», αναφέρει ο Andrew Lipsman, αναλυτής στην comScore. «Μετά την αρχική διαθεσιμότητα της εφαρμογής υπήρχε σίγουρα τεράστια κινητικότητα αλλά μόνο για μια μικρή περίοδο».

Δεν μπορούμε, φυσικά, να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα για την ποιότητα των Χαρτών της Apple, η οποία αναμφίβολα ποικίλει από περιοχή σε περιοχή. Το γεγονός ότι η εφαρμογή έρχεται πλέον προ-εγκατεστημένη στο λειτουργικό είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα καθώς ο μέσος χρήστης δεν θα μπει καν στη διαδικασία να κατεβάσει άλλη εφαρμογή από το App Store για αυτόν τον λόγο. Και το γεγονός αυτό λέει πολλά για τη δύναμη της πλατφόρμας του iOS, κάτι που η Google, ίσως, θα έπρεπε να θεωρεί ανησυχητικό και για άλλα πράγματα, βλέπε Google Search.

[via TheGuardian]

iPhone Hellas - iPhone iPad iPod Touch NewsGoogle Maps: Η Google χάνει εκατομμύρια χρήστες από τους χάρτες της Apple

Σχετικά άρθρα:

Αλλαγές στο App store: Πλέον μπορείτε να κατεβάσετε παλιότερες-συμβατές εκδόσεις εφαρμογών!To Quickoffice της Google γίνεται δωρεάν και προσφέρει 10GB αποθηκευτικού χώρου στο DriveΑναβαθμίσεις για το iOS 7: Podcasts, Find my iPhone και iTunes
Keywords
Τυχαία Θέματα