PS4: Τα παιχνίδια θα παίζουν από τον σκληρό δίσκο

Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό, που έχει δημιουργήσει διάφορες αντιδράσεις, έγινε περισσότερο γνωστό και αφορά το Mandatory Game Installation στο PS4.

Χωρίς να μπαίνουμε σε ιδιαίτερες τεχνικές λεπτομέρειες, το PlayStation 4 θα απαιτεί εγκατάσταση του παιχνιδιού που αγοράσαμε σε Blu-Ray Disc στο σκληρό του δίσκο προκειμένου να παίξουμε.

Το

θετικό της υπόθεσης είναι πως δεν θα περιμένουμε να γίνει ολόκληρη εγκατάσταση του παιχνιδιού αλλά ένα μέρους του πριν ξεκινήσει να παίζει. Χαρακτηριστικά το Knack θα ξενινάει μόλις 10 δευτερόλεπτα μετά από τη πρώτη στιγμή που πατήσαμε play.

Το αρνητικό όμως, για το οποίο αρκετοί δυσφορούνε, αποτελεί πως το κάθε παιχνίδι πιάνει πάρα πολλά GB σε μέγεθος. Αναφορικά το Knack θα απαιτεί installation 39GB ενώ το Killzone: Shadow Fall 49GB! Γίνεται αμέσως αντιληπτό πως τα διαθέσιμα GB χώρου από τα 500GB δίσκου του PS4 θα τελειώσουν μετά απο εγκατάσταση λίγων παιχνιδιών.

Παρόλα αυτά ο σκληρός δίσκος στο PS4, όπως και στο PS3, μπορεί να αντικατασταθεί με κάποιον εσωτερικό 2,5 ιντσών δίσκο αλλά από την άλλη πλευρά ανεβάζει το κόστος κατά πολύ, ενώ το PS4 δεν υποστηρίζει προς το παρόν μεταφορά δεδομένων σε εξωτερικό δίσκο USB.

Ο λόγος που συμβαίνουν ολα τα παραπάνω δεν είναι κάποιο δόλιο σχέδιο της Sony να εκμεταλευτεί τους καταναλωτές αλλά γιατί η τεχνολογία στους οπτικούς δίσκους δεν έχει προχωρήσει το ίδιο με το υπόλοιπό hardware που αποτελεί το PS4. Τα δεδομένα που μπορεί να μεταφερθούν διαβάζοντας το Blu-Ray Disc δεν επαρκούν για να τρέχει ένα παιχνίδι ικανοποιητικά, γι’ αυτό και απαιτείται το εκάστοτε παιχνίδι να εγκατασταθεί στο σκληρό δίσκό. Ενδιαφέρον αποτελεί επίσης πως ο δημιουργός της κονσόλας Mark Cerny, αναφέρθηκε σε αυτό το χαρακτηριστικό και επισήματε πως συζήτησε με την ομάδα ανάπτυξης και είχε πέσει στο τραπέζι η ιδέα να διαγράφονται αυτόματα τα δεδομένα παιχνιδιών που ο χρήστης έχει να χρησιμοποιήσει για αρκετό καιρό, παρόλα αυτά αποφασίσανε να αφήσουν την επιλογή στο χρήστη να διαγράφει προηγούμενα δεδομένα χειροκίνητα και όποτε αυτός το αποφασίζει.

Keywords
Τυχαία Θέματα