Η Ericsson προσφέρει ολοκληρωμένη λύση Wi-Fi

Η ανάγκη για ασφαλή και υψηλής ταχύτητας κινητή ευρυζωνικότητα αυξάνεται συνεχώς, ενώ η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών ποικίλλει.

Οι πάροχοι μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την ευρυζωνική εμπειρία των χρηστών smartphone και tablets χρησιμοποιώντας την υφιστάμενη σταθερή ευρυζωνικότητα, αξιοποιώντας την προσφορά του WiFi.


Η Ericsson παρουσίασε την ολοκληρωμένη λύση δικτύου WiFi. Αυτή η λύση επιτρέπει τη συνεχή σύνδεση των smartphones με ελεγχόμενη πρόσβαση παρόχου WiFi – χωρίς να απαιτείται ειδική εφαρμογή λογισμικού στη συσκευή και χωρίς την αλληλεπίδραση του χρήστη. Η ολοκληρωμένη λύση δικτύου Wi-Fi αυξάνει σημαντικά τη συνολική χωρητικότητα του δικτύου, ιδιαίτερα σε περιοχές «υψηλής κυκλοφορίας». Υποστηρίζει, επίσης, το ταχέως αναπτυσσόμενο οικοσύστημα των συσκευών με δυνατότητα WiFi. Οι πάροχοι μπορούν να επωφεληθούν από τα νέα μοντέλα εσόδων που προκύπτουν από τη χονδρική πώληση πρόσβασης WiFi, καθώς αυτή η λύση παρέχει τη βάση για επερχόμενες επιχειρηματικές συμφωνίες μεταξύ παρόχων κινητής τηλεφωνίας και παρόχων hot-spot.


Ο Jan Häglund, Αντιπρόεδρος, Επικεφαλής του IP και των Δικτύων Ευρυζωνικότητας της Ericsson δήλωσε: «Αυτή η νέα λύση δεν θα αυξήσει μόνο τη χωρητικότητα των κινητών παρόχων αλλά και το αποτύπωμα, κυρίως αναφορικά με την κάλυψη σε εσωτερικούς χώρους. Στο τέλος, το WiFi θα γίνει ασύρματη τεχνολογία πρόσβασης στο οικοσύστημα του δικτύου της κινητής τηλεφωνίας των παρόχων.»


Η ολοκληρωμένη λύση δικτύου WiFi της Ericsson εντάσσεται στο concept HetNet της Ericsson. Η λύση αυτή ελέγχει την ταυτότητα των SIM συσκευών που βασίζονται στην Αρχική Τοποθεσία Μητρώου (HLR) και συνδέει την κίνηση του ασύρματου δικτύου πρόσβασης, μέσω του δικτύου packet κινητής τηλεφωνίας, μέχρι το περιβάλλον υπηρεσιών του παρόχου κινητής τηλεφωνίας. Δεδομένου ότι ο χρήστης smartphone αναγνωρίζεται από το δίκτυο, το προφίλ του συνδρομητή διατηρείται και στη WiFi σύνδεση. Κατά συνέπεια, ο χρήστης απολαμβάνει τις ίδιες υπηρεσίες που του παρέχει η σύνδεση με το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Το προϊόν που παρουσιάζεται το 2011, περιλαμβάνει τοπικό off-load κυκλοφορίας από το SmartEdge Border Network Gateway (BNG).

Keywords
Τυχαία Θέματα