Windows 8: η Microsoft μειώνει την κατανάλωση μνήμης

15:25 10/10/2011 - Πηγή: PC Nea
Όσο πλησιάζει η κυκλοφορία της έκδοσης beta των Windows 8, τότε περισσότερα στοιχεία αποκαλύπτει η Microsoft για το νέο της λειτουργικό σύστημα. Όπως είναι, για παράδειγμα, η δραστική μείωση στην κατανάλωση μνήμης, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Steven Sinofsky, διευθύνων στο τμήμα Windows της Microsoft.
Ο
Sinofsky παρουσίασε δύο screenshots από τον Windows Task Manager, τα οποία κάνουν μια επίδειξη για το πόσο άνετα τρέχουν τα Windows 8 σε ανίσχυρα συστήματα. Και τα δύο αφορούν σε ίδια netbooks με επεξεργαστή Atom της πρώτης γενιάς κι ένα GB μνήμη.

Ενώ το Windows 7 netbook καταλαμβάνει ακόμα και σε κατάσταση αδράνειας 404ΜΒ – σχεδόν το μισό από τη διαθέσιμη μνήμη – η συσκευή με τα Windows 8 δεσμεύει «μόλις» 281ΜΒ, ήτοι 43% λιγότερο από την τωρινή έκδοση των Windows.

O συνεργάτης του Sinofsky, Bill Karagounis - χμ, ελληνικότατο όνομα ;) – o οποίος φροντίζει για τις επιδόσεις των Windows 8, συμπληρώνει επιπλέον ότι εκτός από τις επιδόσεις σημαντικό ρόλο παίζει το παραπάνω και στην αυτονομία της συσκευής.

Το πόσο καλά είναι τα Windows 8 στην κατανάλωση μνήμης θα το δούμε και στην πράξη, όταν κυκλοφορήσει η πρώτη beta τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα