ΤHE VSCOPE: «Στον καθρέφτη της ανάπτυξης αντικατοπτρίζεται η ποιότητα της δουλειάς μας»

Ορίζει την ανάπτυξη ως τη συνεχή άνοδο της ποιότητας της δουλειάς της. Η THE VSCOPE δραστηριοποιείται κυρίως στον ευρύτερο χώρο του Hospitality, έχοντας «χτίσει» το πιο premium portfolio συνεργασιών. Περισσότερα σχετικά με το agency και τη φιλοσοφία του μοιράζονται μαζί μας οι Βασίλης Πολύζος, Co – Founder & Managing Director, και Λευτέρης Καλλέργης, Co – Founder & Creative Director της THE VSCOPE.

MW: H ΤΗΕ VSCOPE δεν έχει ακόμα συμπληρώσει ούτε 5 χρόνια λειτουργίας, αλλά έχει καταφέρει να καταγράφει σταθερή

και συνεχή ανάπτυξη. Ποιοι παράγοντες θεωρείτε ότι έχουν συμβάλλει σε αυτήν την επιτυχημένη πορεία;

Βασίλης Πολύζος: Αδιαμφισβήτητα, καταγράφουμε μία εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία αυτά τα χρόνια, κάτι που αποτυπώνεται με εντυπωσιακό τρόπο σε όλες τις πτυχές της εταιρείας (πελατολόγιο, ανθρώπινο δυναμικό, οικονομικά μεγέθη) year over year. Οι παράγοντες για την επιτυχία αυτή είναι πολλοί. Κάποιοι βρίσκονται στον πυρήνα της δημιουργίας μας και κάποιοι άλλοι αποτελούν μέρος μιας καθημερινής διεργασίας και εξέλιξης. Μιλώντας για τον πυρήνα της THE VSCOPE αναφερόμαστε στο όραμα που είχαμε για να αναπτύξουμε ένα creative agency που θα αγκαλιάσει το digital marketing και το content production. Σε μία εποχή που οι ανάγκες για περισσότερο περιεχόμενο, μεγαλύτερη ταχύτητα και αισθητική αναβάθμιση των brands ήρθαν στο προσκήνιο, απλοποιήσαμε μία σύνθετη λύση και βρήκαμε τον χώρο μας στην αγορά.

Επίσης, η στρατηγική μας απόφαση για εξειδίκευση πάνω σε θέματα περιεχομένου και performance, αλλά και η καθετοποίησή μας στον κλάδο του Hospitality, συνέβαλαν σημαντικά στο να έχουμε μία ξεκάθαρη τοποθέτηση και να χτίσουμε γρηγορότερα γνώση και εμπειρία πάνω στις ανάγκες των επιχειρήσεων στις οποίες απευθυνόμαστε. Σε ό,τι αφορά στους παράγοντες επιτυχίας για τους οποίους εργαζόμαστε καθημερινά, εδώ αναφερόμαστε στην προσέλκυση ταλέντου, τη διαχείριση ομάδας για την οποία είμαστε πολύ περήφανοι, την εκπαίδευση, καθώς και το ποιοτικό αποτέλεσμα της δουλειάς μας – το οποίο αποτελεί για εμάς την καλύτερη διαφήμιση και μας έχει βοηθήσει να αναπτύξουμε το πιο premium portfolio στο niche που δραστηριοποιούμαστε, πάντα σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό.

Σε τι μεταφράζετε την έννοια της ανάπτυξης; Τι σημαίνει ανάπτυξη για τη THE VSCOPE;

Λευτέρης Καλλέργης: Η λέξη ανάπτυξη για εμάς είναι ταυτόσημη με τη συνεχή άνοδο της ποιότητας της δουλειάς μας. Όσο απλό κι αν ακούγεται αυτό, τόσο σύνθετο είναι στην πράξη. Προϋποθέτει επένδυση και υποστήριξη σε μία ομάδα, προσέλκυση ταλέντου, εισχώρηση νέας γνώσης, συνεχή ανανέωση εξοπλισμού καθώς και απαιτητικές συνεργασίες με μεγάλα και διεθνή brands. Οπωσδήποτε, στη ρεαλιστική προσέγγιση του ερωτήματος, η ανάπτυξη συνδέεται άμεσα και με τα οικονομικά μεγέθη – στοιχεία μιας εταιρείας.
Ο ρεαλισμός όμως, επιτρέπει την αξιολόγηση μιας κατάστασης μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο. Για εμάς στη THE VSCOPE, στον καθρέφτη της ανάπτυξης αντικατοπτρίζεται η ποιότητα της δουλειάς μας, καθώς μέσα από ένα υγιές ταμείο έχουμε τη δυνατότητα και επενδύουμε περισσότερο σε αυτήν. Είναι η ένδειξη ότι πολλά πράγματα πηγαίνουν καλά μέσα στην εταιρεία μας.

Θα μας μιλήσετε λίγο για το πελατολόγιο σας; Υπάρχει κάποιο industry στο οποίο εστιάζετε περισσότερο;

Β.Π.: Όπως είπαμε και στην αρχή της συζήτησης μας, έχουμε καθετοποιηθεί στον ευρύτερο χώρο του Hospitality. Η πλειοψηφία των συνεργασιών μας περιλαμβάνει ξενοδοχεία, καθώς επίσης και επιχειρήσεις εστίασης. Αυτή τη στιγμή απαριθμούμε περισσότερες από 200 ενεργές συνεργασίες πάνω σε όλες ή σε κάποιες από τις υπηρεσίες που προσφέρουμε.

Είμαστε το agency με το πιο premium portfolio συνεργασιών, μέσα στο οποίο μπορείτε να δείτε brands όπως η Four Seasons, η Marriott, η Leading Hotels of The World, η Nikki Beach, η Hilton, το Kalesma Mykonos, οι Katikies Hotels & Resorts, το Stella Island, το Olea All Suite Hotel, το Empiria Group, η Domes Resorts, η NUMO Hotels & Resorts, το Kivotos Santorini, το ACRO Suites, το NEMA Design Hotel & Spa, τα H Hotels, τα Nana Hotels, τα S Resorts και πολλά άλλα από τον χώρο των ξενοδοχείων. Επίσης, σε επίπεδο εστίασης συνεργαζόμαστε με brands όπως το Michelin Awarded εστιατόριο Zillers, το Barbarossa Paros κ.ά.

Υπάρχουν 2-3 projects που θα ξεχωρίζατε από τη μέχρι τώρα πορεία σας;

Λ.Κ.: Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως έχουμε ένα ποσοστό 97,4% retained customers στη THE VSCOPE. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα μας επιτεύγματα ως τώρα, καθώς πέραν της δουλειάς, φανερώνει και ένα ιδιαίτερο δέσιμο και σχέση με πολλούς από τους συνεργάτες μας. Υπάρχουν συνεργασίες οι οποίες είναι μαζί μας από την πρώτη μέρα αυτής της εταιρείας, όπως είναι τα Stella Hotels, το NEMA Design Hotel & Spa, τα NUMO Hotels & Resorts κ.ά.

Έχουμε μία κοινή πορεία και κατά κάποιο τρόπο μεγαλώνουμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια, γι’ αυτό και πάντα θα έχουν μια ξεχωριστή θέση για εμάς. Το Astir Four Seasons είναι το project εκείνο που τοποθέτησε τη δουλειά μας στο ευρύ κοινό. Το περιεχόμενο που παράγουμε εκεί, είναι η καλύτερη διαφήμιση για εμάς και λειτούργησε υποδειγματικά και για πολλές νέες συνεργασίες.

Όπως επίσης και το Performance μας στο Stella Island, το οποίο είναι από μόνο του ένα Case Study – είτε σε θέματα Community Growth στο Instagram (πάνω από 500k followers), είτε σε θέματα απόδοσης διαφημίσεων μέσω Google & Social Media, όπου υπάρχει ένα εξωπραγματικό Return on Ad Spend.

Έχετε καταφέρει να αποσπάσετε και αρκετές διακρίσεις. Θα μοιραστείτε μαζί μας τις σημαντικότερες από αυτές;

Β.Π.: Τη χρονιά που μας πέρασε αποφασίσαμε για πρώτη φορά να θέσουμε υποψηφιότητα για κάποια από τα projects μας σε δύο σημαντικές διοργανώσεις, τα Tourism και Indie Awards. Καταφέραμε να αποσπάσουμε 10 συνολικά βραβεία, κάτι που μας χαροποίησε ιδιαίτερα. Οι διακρίσεις στις οποίες αξίζει να σταθούμε, ήταν το Platinum βραβείο για το Performance του Stella Island, καθώς και το Gold βραβείο για την online εικόνα του NUMO Ierapetra. Αφενός, το πρώτο βραβείο ήρθε για να επιβραβεύσει τα μοναδικά αποτελέσματα που καταφέραμε σε επίπεδο διαφημίσεων, ενώ το δεύτερο την ολιστική μας προσέγγιση μέσα από το περιεχόμενο και τις paid ενέργειες μας.

Ας έρθουμε και στο ανθρώπινο δυναμικό. Κατά πόσο επενδύει η ΤΗΕ VSCOPE σε αυτό;

Λ.Κ.: Σε σχέση με πριν από δύο χρόνια που είχαμε την τιμή να είμαστε ξανά cover story στο Marketing Week, η ομάδα μας έχει διπλασιαστεί, περιλαμβάνοντας πλέον περισσότερα από 30 στελέχη. Για εμάς το προσωπικό είναι το Α και το Ω – και η φροντίδα που δίνουμε σε αυτό έχει σαφές αποτύπωμα στην κουλτούρα που έχει διαμορφωθεί στη THE VSCOPE, αλλά και στο αποτέλεσμα της δουλειάς μας. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε, πως μέσα σε αυτή την ανάπτυξη που κληθήκαμε να διαχειριστούμε, κομμάτι της οποίας ήταν η διαμόρφωση διαδικασιών και η ένταξη νέων ανθρώπων στην εταιρεία – παράλληλα με μία δουλειά που έτρεχε και τρέχει με απίστευτο ρυθμό – η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών μας είναι είτε από την αρχή της εταιρείας (4+ έτη), είτε τουλάχιστον πάνω από 2+ έτη μαζί μας (θυμίζω ότι οδεύουμε προς το 5ο έτος μας). Αυτό είναι οπωσδήποτε ένα δείγμα για τις συνθήκες και το κλίμα που υπάρχει στην THE VSCOPE. Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα στη συζήτησή μας, σημαντικό μέρος της ανάπτυξής μας το επενδύουμε κάθε χρόνο στο προσωπικό, είτε για να βελτιώσουμε την καθημερινότητά τους, είτε για να αναπτύξουμε περισσότερο κάποια skills που υπάρχουν μέσω εκπαίδευσης. Όλο αυτό είναι κάτι που ανταποδοτικά επιστρέφει στην εταιρεία και στους πελάτες της μέσω της ποιότητας της δουλειάς μας.

Σε συζήτησή μας δύο χρόνια πριν, είχατε περιγράψει τη ΤΗΕ VSCOPE με τις λέξεις «ανεξαρτησία», «αισθητική» και «αποτελεσματικότητα». Έχει αλλάξει κάτι από τότε, στον τρόπο με τον οποίο θα περιγράφατε το agency;

Β.Π.: Σωστά. Οι λέξεις αυτές είναι συνώνυμες με τις αξίες μας και παραμένουμε πιστοί σε αυτές. Είμαστε ένα ανεξάρτητο agency, το οποίο αναβαθμίζει την εικόνα και φέρνει αποτελέσματα για τους συνεργάτες του, μέσα από το περιεχόμενο και τις διαφημίσεις που αναπτύσσει. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τη λειτουργία και την ανάπτυξη μας πάνω σε αυτές τις τρεις λέξεις, οι οποίες περιγράφουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον σκοπό ύπαρξης της THE VSCOPE.

Τι θα ευχόσασταν στη ΤΗΕ VSCOPE για το 2024 (ή και γενικότερα);

Λ.Κ.: Δραστηριοποιούμαστε σε ένα αρκετά εύθραυστο περιβάλλον. Ο τουρισμός μάλιστα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος σε θέματα ασφάλειας (και όχι μόνο), τα οποία βλέπουμε την τελευταία διετία να θέτουν πολλά ερωτήματα σε κοντινές χώρες από την Ελλάδα. Η ευχή για ειρήνη στη γειτονιά μας και στον κόσμο είναι ξανά επίκαιρη δυστυχώς – και αυτό είναι το μόνο που θα θέλαμε να ευχηθούμε για το 2024. Όταν υπάρχει ειρήνη και υγεία, οι θετικές εξελίξεις είναι ευκολότερο να ανθίσουν για κάθε έναν μας προσωπικά αλλά και συλλογικά.

Keywords
ποιοτητα, four seasons, creative, λύση, performance, σημαίνει, συγκεκριμένο, υγιές, εταιρεία, hotels, world, beach, hilton, mykonos, island, hotel, group, santorini, design, spa, michelin, paros, project, study, community, instagram, google, media, online, ierapetra, ελλαδα, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , www.google.gr, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, αξιολογηση, ξανα, αποτελεσματα, instagram, τι σημαινει, χωρες, γνωση, δουλεια, ξενοδοχεια, πλαισιο, υγεια, creative, hilton, mykonos, santorini, αγορα, αισθητικη, αξιζει, απιστευτο, γειτονια, δευτερο, δυνατοτητα, δυστυχως, δειτε, δειγμα, δυναμικο, υπαρχει, ειρηνη, εκπαιδευση, εννοια, εποχη, επιτυχια, εταιρεία, ετη, ετος, ευθραυστο, υπηρεσιες, διαφημιση, εικονα, κλιμα, λειτουργια, ρεαλισμος, λύση, μπορειτε, ομαδα, παντα, οπωσδηποτε, οραμα, περιβαλλον, συγκεκριμένο, συζητηση, τιμη, τουρισμος, φορα, group, beach, community, design, ειμαστε ενα, ειπαμε, hotels, four seasons, hotel, ιδιαιτερο, ιδιαιτερα, ierapetra, island, project, κομματι, λεξεις, media, michelin, paros, study, σημαίνει, spa, online, θεματα, υγιές, world, performance
Τυχαία Θέματα