Ελεύθερος Σκοπευτής: Το ΔΑΑ και το βάρος των ξένων εντολών

08:22 7/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Εκείνο που έχει πετύχει το ΔΑΑ είναι να διαλύσει κάθε αμφιβολία των ξένων επενδυτών για το ΧΑ. Διότι γνωρίζουν και ξέρουν ότι το ΧΑ είναι μία ρηχή αγορά. Αναρωτιούνταν πόσο από το βάρος τους, αντέχει. Ξαφνικά μαθαίνουν ότι μόνον οι ενεργοί ιδιώτες της αγοράς, που δεν είναι δα και πολλοί ακόμα, προσέφεραν 951 εκατ. ευρώ υπερκαλύπτοντας όλη την προσφορά μόνοι τους, έναντι των 784 εκατ. ευρώ που αντλήθηκαν συνολικά από το IPO!

Οπότε πείτε

μας τώρα…

Συνολικά 24.567 ενεργούς κωδικούς έχει το ΧΑ. Οι 21.472 μπήκαν. Κάπως έτσι βέβαια για κάθε 23 μετοχές που ζήτησαν οι Έλληνες ιδιώτες, πήραν μόνον μία. Σε μία ρώγα από σταφύλι / έπεσαν οκτώ σπουργίτες / και τρωγόπιναν οι φίλοι.

Από την ελληνική δημόσια προσφορά πήρε 1,5 εκατομμύριο μετοχές, μέσω προνομιακής κατανομής η ΕΕΣΥΠ. Χάριν των εσόδων του δημόσιου ταμείου, στριμώχθηκε όμως κι άλλο η κατανομή των μικροεπενδυτών.

Η Euroxx μαθαίνουμε από το ΤΑΙΠΕΔ, πήρε 17.428 μετοχές για ίδιο λογαριασμό. Αλλά η τυχερή ήταν η Eurobank η οποία πήρε 2.787 μετοχές για ίδιο λογαριασμό, αλλά και 15.540 μετοχές  από λάθος. Λόγω μη έγκαιρης/ορθής γνωστοποίησης λογαριασμού αξιών κατά τον διακανονισμό δύο συναλλαγών.

Κάποιες μεγάλες εντολές ανέμενε τμήμα της αγοράς χθες. Προς τη λήξη της συνεδρίασης. Τελικά εμφανίστηκε ένα υπερωκεάνιο με 1,1 εκατ. τεμάχια σε πακέτο του ΟΠΑΠ. Άλλαξε χέρια στην τρέχουσα τιμή των 16,48 ευρώ ανά μετοχή. Δηλαδή στο μείον.

Από τα 21,5 εκατ. ευρώ ημερήσιου τζίρου του ΟΠΑΠ τα 18,5 εκατ. ευρώ ήταν αυτό το πακέτο μαζί με συμπληρωματικό πακετάκι.

Ο μεγάλος τζίρος όμως έγινε στη Eurobank, με 30,46 εκατ. ευρώ και άνοδο στα 1,94 ευρώ. Έγιναν και πακέτα 11,18 εκατ. ευρώ. Οι αγοραστές επενδύουν στην αναμενόμενη θετική αναθεώρηση μεγεθών και τιμών στόχων της τράπεζας. Αυτά που επιχειρούσαμε να σας πούμε. Κινείται σε πολλές διαφορετικές αγορές, τώρα, θα φέρουν έσοδα και κέρδη. Έχει αλλάξει ήδη επίπεδο.

Η ΕΤΕ ακολουθεί κατά πόδας. Με τόση ρευστότητα προετοιμάζει το άλμα με το οποίο θα υποχρεώσει επίσης σε θετικές αναθεωρήσεις. Θα περάσει κι αυτή σε άλλο επίπεδο σύντομα.

Δεν την αφήνει η αγορά την Πειραιώς να αγιάσει… Την αγοράζουν πριν από το placement.

Στις προσυμφωνημένες συναλλαγές, μετά από ΟΠΑΠ και Eurobank, η ΕΤΕ έκανε πακέτα 4,11 εκατ. ευρώ, η Alpha Bank 3 εκατ. ευρώ και η Πειραιώς 2,37 εκατ. ευρώ.

Οι παρατηρητικοί όμως πρόσεξαν άλλα πράγματα. Χωρίς πακέτα και η LAMDA έκανε ανοδικό τζίρο 3,58 εκατ. ευρώ. Και για να βρεις τέτοιο τζίρο πάνω από 3 εκατ. ευρώ πρέπει να πας στις 26 Ιανουαρίου (με πακέτα) και μετά να φθάσεις πίσω έως τον περυσινό Φεβρουάριο. Στις 13 Φεβρουαρίου είχε πραγματοποιήσει συναλλαγές 5 εκατ. ευρώ με τη μετοχή στα 6,50 ευρώ τότε. Χθες στα 7,20 ευρώ.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι περιμένει αυξημένα έσοδα από πωλήσεις κατοικιών 1 δισ. ευρώ στο διάστημα 2024-2026. Ήδη οι εισπράξεις από πωλήσεις έφθασαν τα 600 εκατ. ευρώ το 2023. Η ουσία είναι ότι έχει ξεπεράσει τον κάβο.

Πλησίασε τα 10 εκατ. ευρώ ο τζίρος στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Μόλις 652 χιλιάδες ευρώ, ήταν η αξία στα δύο πακέτα. Μία ανάσα είναι από τα υψηλά 23 ετών.

Η εταιρεία Mytilineos έχει αποκτήσει 3,3% ιδίων μετοχών. Η εταιρεία ΤΙΤΑΝ έχει ίδιες μετοχές λίγο πάνω από το 5%

Οι τράπεζες είναι το επόμενο play…

Keywords
Αναζητήσεις
eleftheros-skopeftis-to-daa-kai-to-varos-ton-xenon-entolon.htm
Τυχαία Θέματα