Νέα shopping tools αναπτύσσει το YouTube

Nέα in-stream shopping εργαλεία παρουσιάζει το YouTube, σε μια προσπάθεια να διευκολύνει τους creators να προβάλλουν προϊόντα και να ενισχύσουν την αγοραστική δραστηριότητα στη video-sharing εφαρμογή.

Το YouTube αναφέρει ότι η νέα λειτουργία «Shopping Collections» – που προορίζεται να αναδείξει τις προτιμήσεις ενός creator με παρόμοιο τρόπο με

έναν πίνακα του Pinterest – μπορεί να ενισχύσει τη δυνατότητα για πιο άμεσες προωθητικές ενέργειες, βοηθώντας τους δημιουργούς να κερδίσουν περισσότερα έσοδα στον ιστότοπο. Κατά το λανσάρισμα, οι creators μπορούν να δημιουργήσουν Collections στο Studio app, στο τηλέφωνό τους. Το YouTube σημειώνει πως η λειτουργία θα έρθει σύντομα και στο desktop.

Το YouTube εγκαινιάζει, επίσης, ένα νέο «Affiliate Hub» απευθείας στην εφαρμογή, προκειμένου να βοηθήσει τους creators να βρουν την τελευταία λίστα με τους shopping partners, τα ποσοστά προμήθειας, τους κωδικούς προώθησης και να ζητήσουν δείγματα από τα brands που τους ενδιαφέρουν. Όλα αυτά έχουν στόχο να βοηθήσουν τους δημιουργούς να σχεδιάσουν το περιεχόμενο για το επόμενο shoppable video τους, ενώ γεφυρώνουν το χάσμα μεταξύ των δημιουργών και των πιθανών brand partners.

Τέλος, το YouTube προσθέτει τον creator-shopping πάροχο, Fourthwall στον κατάλογο των ενσωματωμένων πλατφορμών του, επιτρέποντας στους commerce managers να καταχωρούν τα προϊόντα τους και να δημιουργούν stories απευθείας στο YouTube Studio.

(Πηγή: MediaPost)

Keywords
Τυχαία Θέματα
YouTube,