Το Roblox ανοίγεται σε διαφημίσεις

Αν και το ενδιαφέρον για το metaverse έχει μειωθεί, το Roblox εργάζεται με σκοπό να φέρει biddable διαφημίσεις σε δημοφιλείς εικονικούς χώρους του, καθώς η εταιρεία επεκτείνει τις επιλογές που προσφέρει στα brands σε επίπεδο full advertising.

Όπως έγραψε πρώτη η Wall Street Journal, το Roblox θα συνεργαστεί με την ad tech PubMatic για να ενισχύσει τη διαφήμιση στους περισσότερους από 70 εκατ. καθημερινούς ενεργούς

χρήστες του. Με αυτόν τον τρόπο, τα brands θα διαθέτουν πλέον τη δυνατότητα να αγοράσουν εικονικές billboard ads στο Roblox μέσω της PubMatic, οι οποίες θα εμφανίζονται σε παίκτες από 13 ετών και άνω.

Χωρισμένοι σε mini games στο εσωτερικό άλλων games, τα οποία ονομάζονται στη «γλώσσα» του Roblox, realms, οι δημιουργοί τους θα λαμβάνουν μερίδιο από τα έσοδα των διαφημίσεων.

Προηγουμένως, το brand engagement στο Roblox ήταν αρκετά περίπλοκο, επομένως ήταν απίθανο για ένα brand να συμπεριλάβει στο ευρύτερο media mix του κάποια δραστηριότητα σε αυτό. Ωστόσο, η διαθεσιμότητα ενός in-game inventory μέσω μιας online διαδικασίας bidding άλλαξε εντελώς το καθεστώς αυτό.

(Πηγή: WARC)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Roblox,