Στις 29 Ιουλίου η απολογία του Άκη Τσοχατζόπουλου

Την ερχόμενη Δευτέρα 29 Ιουλίου ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα απολογηθεί ενώπιον των δικαστών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας όπου διεξάγεται η πολύκροτη δίκη για τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα που υπέβαλε μέσω των συνηγόρων του να απολογηθεί στις 2 Σεπτεμβρίου ώστε να έχει χρόνο να προετοιμαστεί, όπως

επίσης και το αίτημα του κ. Τσοχατζόπουλου για κλήση των μελών του ΚΥΣΕΑ, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του πρώην υπουργού. Μάλιστα οι συνήγοροι υπεράσπισης του κ. Τσοχατζόπουλου -μετά από την εξέλιξη αυτή- έλεγαν στους δημοσιογράφους ότι «είναι ανοιχτό το θέμα εάν θα έρθει ή όχι να απολογηθεί τη Δευτέρα».

Άκης Τσοχατζόπουλος: Η απόφαση είναι απόλυτα συνεπής με τη στάση που κράτησε το δικαστήριό σας όλο αυτό το διάστημα. Δείξατε συνεπή αντίθεση σε όσα σας ζητώ. Η απολογία δεν είναι παιχνιδάκι.

Πρόεδρος: Το δικαστήριο έβγαλε μια απόφαση καλώς ή κακώς. Σε άλλο στάδιο μπορεί να κρίνει διαφορετικά. Είναι ένα παράπονό σας...

Άκης Τσοχατζόπουλος: Όχι δεν είναι παράπονο. Είναι διαπίστωση πολιτική για τη στάση σας. Δεν σας ζήτησα ειδική μεταχείριση . Σας είπα ότι δεν ασχοληθήκατε με την ουσία της υπόθεσης . Το μέγα σκάνδαλο των υποβρυχίων. Δεν το θίξατε. Πέντε χρόνια τώρα το Ναυτικό περιμένει τα υποβρύχιά του κι εσείς κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε. Δεν μπορείτε να αγνοείτε τη ζημία του Δημοσίου. Θα κάνω οτιδήποτε για αυτό. Θα κάνω αγωγή. Η σύμβαση προχωρούσε θαυμάσια. Δημιούργησε αρχικώς αποτελέσματα. Έως το 2007 έπρεπε να τελειώσει . Από το 2007 και μετά χάθηκε η μπάλα.

Πρόεδρος: Μην ανησυχείτε. Το δημόσιο ξέρει να προασπίζει τα συμφέροντά του και μην νομίζετε ότι δεν θα ζητήσει ευθύνες εάν υπάρχουν.

Άκης Τσοχατζόπουλος: Έβλαψαν το δημόσιο συμφέρον. Εγώ δεν το έβλαψα. Εσείς θα περάσετε αυτά τα θέματα; Τι θα πει ο κόσμος;

Πρόεδρος: Η αποδεικτική διαδικασία δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Άκης Τσοχατζόπουλος: Δεν πρέπει να περάσει η εντύπωση ότι το δικαστήριό σας αρνείται να εξετάσει αυτά τα θέματα. Το έκανε αυτό το Κοινοβούλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα