πΓΔΜ: Το ΥΠΕΞ για τη συνάντηση Ν. Πόποσκι-Ευ. Βενιζέλου

15:43 22/7/2013 - Πηγή: E-Typos
Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση σχετικά με τη συνάντηση που πραγματοποίησαν στις Βρυξέλλες ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Πόποσκι.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο
υπουργών, σημειώνει η ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία οι κ.κ. Πόποσκι και Βενιζέλος αντάλλαξαν απόψεις για διάφορα σημαντικά ζητήματα, όπως οι προοπτικές προόδου στην πορεία ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης της ΠΓΔΜ κατά την τρέχουσα λιθουανική και στη συνέχεια κατά την ελληνική προεδρία στην ΕΕ και οι προοπτικές εντατικοποίησης του διαλόγου για το ζήτημα του ονόματος.

Συζητήθηκαν επίσης οι διαφορετικές αντιλήψεις για την πολιτική προτεραιότητα που δίνουν οι δύο πλευρές στην επίλυση της διένεξης για το όνομα, καθώς και οι συνέπειες του χρέους και της οικονομικής κρίσης σε διμερές και περιφερειακό επίπεδο, τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

"Ο κ. Πόποσκι υπογράμμισε στο πλαίσιο της συνάντησης τις προσπάθειες για εμβάθυνση των διμερών σχέσεων, την ανάγκη για μεγαλύτερη δέσμευση της Αθήνας σε πολιτικό επίπεδο και τα οφέλη της ανοιχτής πρόσβασης και της ανεμπόδιστης ροής ανθρώπων, επιχειρήσεων και ιδεών μεταξύ των δύο χωρών», αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει ότι ο "υπουργός Εξωτερικών τόνισε επίσης το ενδιαφέρον για ‘στοχευμένο’ διάλογο σε όλα τα επίπεδα, ιδιαίτερα στο κορυφαίο πολιτικό επίπεδο, προκειμένου να ξεπεραστεί η μοναδική διμερής διαφορά».
Keywords
Τυχαία Θέματα