Ραχόι: Αποφασιστικές ενέργειες απέναντι στην κρίση

13:07 2/9/2012 - Πηγή: NewsBomb

«Η τρέχουσα κατάσταση δεν μπορεί να διατηρηθεί για μια πιο μακρά χρονική περίοδο», επεσήμανε σε συνέντευξή του ο Ισπανός πρωθυπουργός.

Ο Μαριάνο Ραχόι μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Bild τόνισε την αναγκαιότητα αποφασιστικών ενεργειών για να αντιμετωπιστεί η κρίση στην ευρωζώνη, εκτιμώντας ότι πρέπει να σταματήσει το φαινόμενο να υπάρχουν χώρες της Ε.Ε. που αναχρηματοδοτούνται με αρνητικά επιτόκια ενώ άλλες πληρώνουν υψηλά επιτόκια που δεν είναι βιώσιμα.

«Πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα του χάσματος των επιτοκίων

τώρα. Τα μέτρα πρέπει να ληφθούν για να διαλύσουν με κάθε σαφήνεια κι αποφασιστικότητα τις αμφιβολίες για την συνέχιση της ύπαρξης του ευρώ. Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είναι μια πολιτικός η οποία κυβερνά με μεγάλη ευθυκρισία».

Ο Ισπανός πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος παρά το ότι ο επικεφαλής της Μπούντεσμπανκ, της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, φάνηκε να ενίσταται την Παρασκευή στα σχέδια αγοράς κρατικών ομολόγων ώστε να βοηθηθεί η Ισπανία και άλλες χώρες της περιφέρειας της ευρωζώνης με την μείωση του κόστους της αναχρηματοδότησής τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα