Πρόεδρος ΔΗΣΥ: Ψευδείς από την αρχή μέχρι το τέλος οι θέσεις που πρόταξε η Χουριέτ

13:06 2/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι θέσεις που πρόταξε η εφημερίδα «Χουριέτ» είναι ψευδείς από την αρχή μέχρι το τέλος, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος κάλεσε όλους όσοι αβασάνιστα υιοθέτησαν τις «απαράδεχτες, ψευδείς και κακόβουλες» θέσεις του τουρκικού Τύπου να αναλογιστούν πως δεν κερδίζουν, αλλά υιοθετούν τουρκικές θέσεις.

Σε δηλώσεις του, μετά το εθνικό μνημόσυνο των ηρώων της ΕΟΚΑ

Ιωνά Νικολάου, Κυριάκου Κολοκάση και Κυριάκου Κακουλλή, στην εκκλησία Αγίου Μηνά στο Γέρι, ο κ. Αναστασιάδης είπε πως οι θέσεις που προτάχθηκαν από τη «Χουριέτ» «δεν ήταν απλώς λάθος, αλλά ψεύδος εξ αρχής μέχρι τέλους».

«Η προσπάθεια μου», είπε, «ήταν να πείσω ότι η τουρκική αδιαλλαξία δεν μπορεί παρά να επιβάλει την ενεργό εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Όπως είπε ο κ. Αναστασιάδης, είχε υπερτονίσει στην Επικεφαλής της Επιτροπής Επαφής με την Τουρκία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – της οποίας οι θέσεις είναι καλά γνωστές υπέρ της Τουρκίας – ότι δεν δέχεται λύση, που να διασφαλίζει λιγότερα δικαιώματα στους Κυπρίους πολίτες από ότι στους Τούρκους.

«Συνεπώς τα όποια άλλα δημοσιεύματα της Χουριέτ που ενδεχόμενα να ανάγονται είτε σε άλλες θέσεις, είτε σε διάφορες – εν πάση περιπτώσει – προσπάθειες να διαστρεβλωθούν συγκεκριμένες θέσεις, όχι μόνο δεν είναι αληθή αλλά είναι και κακόβουλα και φαίνεται ότι πέτυχαν το στόχο που επεδίωκαν, γιατί κάποιοι αβασάνιστα ασπάστηκαν κάτι ανάλογο, για να αρχίσουν την κριτική. Δεν θέλω να προβώ σε οποιοδήποτε άλλο σχόλιο. Οι ώρες υπαγορεύουν ενότητα», είπε.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι Κυβέρνηση και ΑΚΕΛ λένε ότι οι θέσεις όπως ένα κεντρικό κράτος με λιγότερες αρμοδιότητες, για να μην υπάρχουν προβλήματα, είναι θέσεις που παλαιότερα τις έλεγε, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε: «Βεβαίως. Είναι δημόσια γνωστές αυτές οι θέσεις και συνεπώς δεν χρειαζόταν ελάχιστες ώρες μετά τη συμφωνία με το ΔΗΚΟ να επαναλάβω τις ίδιες εις μίαν φιλότουρκο κυρία. Αλλά και εκείνο που θέλω να πω, που διαψεύδει ή και θα απογοητεύσει όσους έσπευσαν να κρίνουν, είναι ότι δεν πρόκειται να υπάρξει προσωπική πολιτική ουδενός».

Πρόσθεσε πως «θα εφαρμόζεται η πολιτική που θα είναι προϊόν των συλλογικών αποφάσεων, δηλαδή του Εθνικού Συμβουλίου και του Συμβουλίου Αρχηγών».

Κατά τη διάρκεια του επιμνημόσυνου λόγου του, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε πως αυτό που είχε τονίσει στην Επικεφαλής της Επιτροπής Επαφής με την Τουρκία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι πως «δεν είναι δυνατό να παρακολουθούμε μια χώρα προς ένταξη να περιφρονεί ευρωπαϊκές αρχές και αξίες», σημειώνοντας πως της ανέφερε ακόμα πως «επιδίωξη μας είναι η ενεργός εμπλοκή της ΕΕ στο διάλογο, ώστε να ελέγχεται η Τουρκία, ώστε να δημιουργήσουμε τις πραγματικές προϋποθέσεις, αξιοποιώντας την παρουσία μας στην Ευρώπη, να δώσουμε τη λύση που ο κυπριακός Ελληνισμός επιθυμεί».

Καταλήγοντας ο κ. Αναστασιάδης είπε: «Το παιχνίδι είναι γνωστό. Εκείνοι υπηρετούν τους στόχους και πλήττουν όσους τους ανησυχούν. Αναγάγουν την ενότητα, γιατί απλούστατα ποτέ και με κανένα τρόπο δεν

Keywords
Τυχαία Θέματα