Κουβέλης: «Ναι» στα μέτρα μόνο με σχέδιο ανάπτυξης

11:32 2/9/2012 - Πηγή: NewsBomb

«Θα ψηφίσω τα μέτρα μόνον αν πεισθώ ότι συνιστούν τις τελευταίες θυσίες των Ελλήνων και εντάσσονται σε ένα συνολικότερο σχέδιο ανάπτυξης», διαμηνύει σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής

ξεκαθαρίζει ότι στόχος της ΔΗΜΑΡ ήταν και είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ και η πολιτική σταθερότητα στη χώρα, ενώ παράλληλα καταλογίζει τεράστιες ευθύνες στο Γιώργο Παπανδρέου «για την πρωτόγνωρη δοκιμασία της χώρας».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τονίζει ότι θέλει να επιτύχει το κυβερνητικό έργο σημειώνοντας όμως ότι «δεν το στηρίζει άκριτα».

Ερωτηθείς για το αν απαιτείται η ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο κ. Κουβέλης σημειώνει ότι πρόκειται για πρόταση του κ. Κώστα Σκανδαλίδη με την οποία δεν συμφωνεί, καθώς, όπως τονίζει, «εμείς δεν αποφασίσαμε να στηρίξουμε την κυβέρνηση με το ένα πόδι απ’ έξω».

Αναφορικά με τους βουλευτές του κόμματος κκ Μιχελογιαννάκη και Βουδούρη που δήλωσαν ότι δεν θα ψηφίσουν τα νέα μέτρα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, επεσήμανε πως η ΔΗΜΑΡ είναι ένα δημοκρατικό κόμμα και ο κάθε βουλευτής διατυπώνει ελεύθερα τις απόψεις του., τονίζοντας παράλληλα πως η το κόμμα του δεν διαγράφει βουλευτές.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο προεκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κουβέλης ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.

«Σε καμιά περίπτωση η στήριξη στην κυβέρνηση Σαμαρά δεν αναιρεί τις γραμμές Δεξιάς και Αριστεράς ή τις αυτονόητες ιδεολογικές διαφορές ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ», σημειώνει ο κ. Φώτης Κουβέλης.

Διαβάστε επίσης: Οι κόκκινες γραμμές των Κουβέλη-Βενιζέλου στο νέο πακέτο μέτρων

Κουβέλης: Να μην ματώσει περαιτέρω η ελληνική κοινωνία

Keywords
Τυχαία Θέματα