Πρόταση να παραμείνει ανοικτή η Βουλή μέσα στις Γιορτές

Το σοβαρό ενδεχόμενο να παραμείνει ανοικτή η Βουλή κατά τη διάρκεια και των εορτών των Χριστουγέννων, για ένα μεγάλο διάστημα τουλάχιστον, εξετάζεται σύμφωνα με πληροφορίες αρμοδίως, προκειμένου η κυβέρνηση Παπαδήμου να διευκολυνθεί στο έργο της.

Κι αυτό γιατί είναι τόσα πολλά αυτά που ανελαστικά θα πρέπει να κάνει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, που όχι μόνο το όριο της 19ης Φεβρουαρίου δεν προλαβαίνει, αλλά είναι απίθανο

αν θα της φτάσει ολόκληρος ο μεθεπόμενος μήνας.

Μόνο για την ψήφιση του νέου Μνημονίου και της καινούργιας δανειακής σύμβασης, το χρονικό διάστημα που θα χρειασθεί θα καλύψει όλη την περίοδο των εορτών. Κι εννοείται ότι οι υποχρεώσεις της παρούσας Βουλής δεν σταματούν μόνο σε αυτές τις δεσμεύσεις, οι οποίες θα πρέπει οπωσδήποτε να «περάσουν» από την Ολομέλεια, αλλά επεκτείνονται και σε πολλές ακόμα.

Γι αυτό άλλωστε και ο προϋπολογισμός για το επόμενο έτος κατατέθηκε φέτος νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, προκειμένου να υπάρχει χρόνος η Βουλή να ασχοληθεί και με τις υπόλοιπες μεγάλες εκκρεμότητες της.

Η μεγαλύτερη από αυτές όμως είναι το PSI, το οποίο για να γίνουν οι εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου, θα πρέπει να κλείσει το αργότερο έως τα μέσα Ιανουαρίου.

Υπό τις παρούσες συνθήκες, όμως, κάτι τέτοιο φαντάζει από δύσκολο έως και αδύνατο. Για αυτό και η κυβέρνηση θεωρεί ότι η λειτουργία της Βουλής, κατά τη διάρκεια των εορτών θα πρέπει να είναι εκ των ουκ άνευ, αν και πάλι είναι αμφισβητούμενο αν οι ημερομηνίες θα μπορέσουν στο τέλος να υπηρετηθούν σωστά.

Keywords
Τυχαία Θέματα