Στη βουλή συζητείται ο προϋπολογισμός

Αυτή την ώρα συνεδριάζει η Επιτροπή του Απολογισμού και του Γενικού Ισολογισμού του Κράτους και Ελέγχου της Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Κράτους, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Συζήτηση επί του Σχεδίου Κανονισμού Λειτουργίας και Διαχείρισης της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.).

Την Επιτροπή θα ενημερώσει ο πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέας Γεωργίου.

Όπως έχει πει και ο πρόεδρος της Βουλής, η συζήτηση του απολογισμού και του ισολογισμού του κράτους φέτος διαχωρίζεται από τη συζήτηση του Προϋπολογισμού.

Την
ίδια ώρα συνεδριάζει ο ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ με διευρυμένη σύνθεση, κατά την οποία οι βουλευτές του Κινήματος θα ενημερωθούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για τον προϋπολογισμό του 2012.

Ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει επιπλέον λιτότητα 10 δισ. ευρώ από φόρους και περικοπές δαπανών, ανεργία 17,1% και ύφεση 2,8%, ενώ στοχεύει και σε πρωτογενές πλεόνασμα μετά την εφαρμογή του σχεδίου ανταλλαγής ομολόγων στο πλαίσιο της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα.

Στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής αρχίζει σήμερα στις πέντε το απόγευμα η συζήτηση για το νέο προϋπολογισμό (σχέδιο νόμου «Κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού και των προϋπολογισμών ορισμένων ειδικών ταμείων και υπηρεσιών οικονομικού έτους 2012»).

Στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση με την ονομαστική ψηφοφορία την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια αναμένεται να αρχίσει το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου και να ολοκληρωθεί σε πέντε συνεδριάσεις, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, στις 12 τα μεσάνυχτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα