Ομπάμα: Η οικονομική ανάκαμψη θα πάρει χρόνια

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε ότι μπορεί να περάσουν χρόνια έως ότου η οικονομία των ΗΠΑ να πατήσει σε στέρεη βάση, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ο Ομπάμα ήταν καλεσμένος της εκπομπής του αμερικανικού δικτύου CBS «60 Λεπτά», η οποία θα προβληθεί την Κυριακή.

Στα αποσπάσματα που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, ο Ομπάμα ερωτάται

για το αν είχε υποτιμήσει τις δυσκολίες στην ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, όταν εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ το 2009.

«Πάντα πίστευα ότι πρόκειται για μια μακροχρόνια προσπάθεια», απαντά ο Αμερικανός πρόεδρος και προσθέτει ότι «χρειάζεται χρόνος» για να αντιστραφούν τα «δομικά προβλήματα της οικονομίας, τα οποία συσσωρεύονταν τις προηγούμενες δύο δεκαετίες».

Μάλιστα, το χρονικό ορίζοντα για τις απαιτούμενες ενέργειες τοποθετεί πέραν της μιας προεδρικής θητείας. «(Πίστευα) ότι θα χρειαστούν περισσότερα από δύο χρόνια. Ίσως περισσότερος χρόνος από μια θητεία. Ίσως ξεπερνάει έναν και μόνο πρόεδρο».

Σε ερώτηση σχετικά με ενδεχόμενη μείωση του ποσοστού της ανεργίας στο 8% μέχρι τον επόμενο Νοέμβρη, ο Μπαράκ Ομπάμα σημείωσε ότι το θεωρεί πιθανό, όμως δεν είναι η «δουλειά» του να βγάζει προγνωστικά για την οικονομία.

Η μείωση της ανεργίας στις ΗΠΑ ίσως αποδειχτεί το ζήτημα-κλειδί που θα εξασφαλίσει ή όχι την επανεκλογή του στην προεδρία.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του CBS, ο Ομπάμα συγκεντρώνει 44% ποσοστό αποδοχής, ενώ το ποσοστό αυτών που απάντησαν ότι δεν αξίζει δεύτερη θητεία φτάνει το 54%.

Keywords
Τυχαία Θέματα