El Clasico: Η μητέρα των μαχών

Στη σέντρα του «Μπερναμπέου» θα παραταχθούν η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα σε ένα ακόμη El Clasico και το Onsports σας παρουσιάζει τη σχέση... μίσους των δυο ομάδων.

Η κόντρα ανάμεσα σε «μερένχες» και «μπλαουγκράνα», είναι κάτι παραπάνω από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Στο El Clasico κοντράρονται οι δυο μεγαλύτερες πόλεις της Ισπανίας, η Μαδρίτη με την Βαρκελώνη, οι δυο ομάδες με τους περισσότερους τίτλους, αλλά και δυο πολιτικές ιδεολογίες εκ διαμέτρου αντίθετες.

Οι δυο ομάδες

από την ίδρυσή τους έδειξαν πως θα είναι εμβλήματα της Καταλονίας και της Μαδρίτης.

Μάλιστα στη δεκαετία του '30, η Βαρκελώνη τάχθηκε κατά της Μαδρίτης και του δικτατορικού καθεστώτος του Φράνκο, κάτι που στοίχισε στον πρόεδρο της Μπαρτσελόνα, Τζόσεπ Σουνιόλ τη ζωή του, καθώς συνελήφθη από την αστυνομία του δικτάτορα, ενώ το πολίτευμα των Καταλανών αποτελούνταν από αντιφρονούντες.

Έτσι η αναμέτρηση των δυο ομάδων έγινε σύγκρουση δυο πολιτευμάτων, την ίδια ώρα που όλοι οι διωγμένοι από τον Φράνκο, βρήκαν καταφύγιο στην Καταλονία. Κουμουνιστές, αναρχικοί, δημοκρατικοί, βρήκαν στην Βαρκελώνη μια νέα ζωή.

Ο Ντι Στέφανο ξαναφούντωσε την κόντρα...

Η αντιπαλότητα των δυο πλευρών είχε καταλαγιάσει, ώσπου η μεταγραφή του Αλφρέντο Ντι Στέφανο ήρθε να τινάξει ξανά την ισορροπία που είχε επέλθει ανάμεσα στους δυο συλλόγους.

Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα αμέσως έσπευσαν να αποκτήσουν τον Αλφρέντο Ντι Στέφανο, ο οποίος είχε φύγει από την Ρίβερ Πλέιτ για την Μιγιονάριος.

Ο παίκτης υπέγραψε και με τις δυο ομάδες και η FIFA αποφάσισε η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης να μοιράζονται τον παίκτη εναλλάξ, κάτι το οποίο αποτέλεσε έργο Φράνκο, καθώς ο Ισπανός δικτάτορας ήταν φανατικός υποστηρικτής της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Μπαρτσελόνα δεν δέχθηκε αυτή την αστεία απόφαση και έτσι η ιστορία έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομα του Ντι Στέφανο, καθώς κατέκτησε 6 διαδοχικά Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα με την «βασίλισσα».

Η κόντρα άρχισε να καταλαγιάζει, με την Μπαρτσελόνα να αποκτά μέσα από τα χέρια της Ρεάλ Μαδρίτης τον Λάζλο Κουμπάλα, τον Ούγγρο που έμελλε να γίνει ίνδαλμα για τους «μπλαουγκράνα», αλλά και τον Γιόχαν Κρόιφ, ωστόσο η κόντρα θα είχε ένα επεισόδιο ακόμη μετά από πολλά χρόνια, χρώματος... πορτογαλικού!

Διαβάστε περισσότερα στο onsports.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα