Ευ. Βενιζέλος: Η Ελλάδα θα μειώσει το χρέος

12:26 7/3/2012 - Πηγή: NewsBomb
Τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα πετύχει το στόχο να μειώσει το χρέος στο 120% του ΑΕΠ το 2020 εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, επισημαίνοντας ότι είναι η πρώτη φορά που έχουμε τη δυνατότητα να αφαιρέσουμε χρέος.Σε
δηλώσεις του στο real fm, ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι «θα πάμε και ακόμα καλύτερα», χαρακτήρισε ωστόσο τις ημέρες αυτές «ιδιαίτερα κρίσιμες για τον τόπο» και τόνισε πως η Ελλάδα θα δώσει έμπρακτη απάντηση στις Κασσάνδρες που προσπαθούν να ακυρώσουν κάθε πιθανή λύση όπως αυτή του PSI.

Ο υπουργός εκτίμησε πως οι ελληνικές τράπεζες θα συμμετάσχουν εθελοντικά στο PSI και διερωτήθηκε «γιατί το ασφαλιστικό ταμείο, για παράδειγμα, της Σουηδίας να μετέχει στο PSI και κάποια ελληνικά ταμεία να μην συμμετέχουν;» και προανήγγειλε μηχανισμό αναπλήρωσης των απωλειών για τους μικρο-ομολογιούχους.

Σχετικά με τα σενάρια παραίτησής του είπε πως δεν βοηθά τη χώρα μια συζήτηση του αναπαράγεται και στα ξένα Μέσα ότι ο υπουργός Οικονομικών είναι προσωρινός, ενώ για το χρόνο των εκλογών είπε πως δεν έχει καμία ένδειξη για παράταση των εκλογών μέχρι το φθινόπωρο.
Keywords
Τυχαία Θέματα