Φορολογική πολιτική και Τρόικα

12:26 7/3/2012 - Πηγή: NewsBomb

Επιχειρηματίας, Μέλος Δ.Σ. ΕΒΕΑ, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Κηφισιάς

Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα περνάει από τις δυσκολότερες στιγμές της. Μια πολύ δύσκολη κατάσταση, για την οποία, την κύρια ευθύνη δεν την έχει ο ειλικρινής πολίτης και ο συνεπής επιχειρηματίας, αλλά η κακοδιαχείριση των οικονομικών επιτελείων και κυβερνήσεων, των τελευταίων 40 ετών.

Η κακή διαχείριση των πολιτικών με μειωμένες γνώσεις οικονομικών, η κατάχρηση δημοσίου χρήματος από συντεχνίες,

και η ελλιπής δυνατότητα εφαρμογής σύγχρονης φοροεισπρακτικής πολιτικής, έφερε την οικονομία του κράτους, σε αυτή την κατάσταση.

Το λυπηρό είναι ότι καλείται τώρα ο συνταξιούχος, ο δημόσιος ή ιδιωτικός υπάλληλος και ο επιχειρηματίας, να βγάλει το φίδι από την τρύπα.

Ο συνταξιούχος ο οποίος, επί 35 και πλέον χρόνια αναγκαζόταν να πληρώνει μια εισφορά σε ένα συγκεκριμένο δημόσιο ταμείο, χωρίς να έχει υπογράψει συμβόλαιο για εγγυημένο απόδοσης ποσό, όπως συμβαίνει στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Ο δημόσιος υπάλληλος ο οποίος, έχοντας εξασφαλισμένη τη μονιμότητα, αδιαφορούσε για τη σωστή εξυπηρέτηση του πολίτη και επαναπαυόταν στα επιδόματα που του εξασφάλιζαν οι συνδικαλιστικοί του φορείς, που εκβίαζαν τους πολιτικούς, προς εξαγορά ψήφων.

Ο ιδιωτικός υπάλληλος που δούλευε πέραν του 8ώρου και αγανακτούσε για τις υπέρογκες εισφορές που έβλεπε να παρακρατούνται από το μισθό του, για την πληρωμή του ΙΚΑ.

Και τέλος ο επιχειρηματίας της μικρής οικογενειακής επιχείρησης των δύο ατόμων και αυτός των διακοσίων υπαλλήλων, που αναγκάζεται να πληρώνει 52% εργοδοτικές εισφορές, 35% επιχειρηματικό φόρο, 45% προσωπικό φόρο και 23% ΦΠΑ.

Τόσα χρήματα λοιπόν πάνε χαμένα και έρχεται τώρα το οικονομικό επιτελείο με εντολή της Τρόικας, να επιβάλει ακόμα πιο σκληρά και άδικα μέτρα.

Με την πολιτική αυτή δυστυχώς δεν μπορεί να υπάρχει ανάπτυξη.

Οι κινήσεις είναι απλές και μπορούν να έχουν άμεση εφαρμογή.

- Φορολόγηση 15% σε όλες τις εταιρείες

- Φορολόγηση 5% στην διάθεση μερίσματος

- Μοναδικός συντελεστής 17% σε όλα τα είδη, 13% στα τρόφιμα, και στα ακριτικά νησιά

- Φορολογικό κλείσιμο έτους , ανά διετία σε όλες τις εταιρείες

- Ηλεκτρονική σύνδεση όλων των ταμειακών μηχανών με το σύστημα TAXIS

- Άμεση επιστροφή ΦΠΑ στους εξαγωγείς

- Συμψηφισμό χρεών επιχειρήσεων – κράτους (σε όλους τους φορείς)

- Απλούστευση διαδικασιών ΕΣΠΑ, για εφαρμογή τους από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

- Ηλεκτρονική διασύνδεση όλων των Δημοσίων Υπηρεσιών

- Άρση του πόθεν έσχες, για δύο χρόνια στην οικοδομή

Είναι άξιο απορίας γιατί η Τρόικα, αφού τα στελέχη της προέρχονται από τις Βορειοδυτικές, οικονομικά προηγμένες χώρες, δεν εφαρμόζουν τις πετυχημένες στις χώρες τους πρακτικές.

Ο Έλληνας εάν ξέρει ότι πληρώνει χαμηλή φορολογία στο κράτος, δεν έχει λόγο να κλέψει, και τα κέρδη του, θα τα ξανά επενδύσει στη δουλειά του.

Περισσότερο χρήμα στην αγορά, σημαίνει περισσότερος τζίρος στις επιχειρήσεις,

Keywords
Τυχαία Θέματα