Αίγυπτος: Στρατιωτική ανάπτυξη για την αντιμετώπιση απεργίας...

00:04 9/2/2012 - Πηγή: NewsBomb

Σκληρά μέτρα παίρνει ο στρατός της Αιγύπτου, αφού οι κατέχοντες την εξουσία στρατιωτικοί ανακοίνωσαν σήμερα πως θα αναπτύξουν περισσότερους οπλίτες και άρματα μάχης στη χώρα.

Αυτό αποτελεί μια προειδοποίηση στα πολιτικά κινήματα που σχεδιάζουν μία πανεθνική απεργία κατά την επέτειο της ανατροπής του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

Οι

υποστηρικτές μίας ταχείας μετάβασης στην πολιτική διακυβέρνηση κάλεσαν τον κόσμο σε μαζικές συγκεντρώσεις και πολιτική ανυπακοή την 11η Φεβρουαρίου. Αυτό έφερε την αντίδραση του στρατιωτικού συμβουλίου, το οποίο σε ανακοίνωσή του τονίζει πως θα υπάρχει φρούρηση σε όλη την επικράτεια προκειμένου να προφυλαχθούν δημόσια, ιδιωτικά και κρατικά κτήρια.

Ο αντιστράτηγος Σάμι Ενάν, αρχηγός του γενικού επιτελείου, κάλεσε τους Αιγυπτίους «να προστατεύσουν την ασφάλεια και την σταθερότητα της χώρας μέσα από την εργασία και την παραγωγή», τονίζεται σε τηλεγράφημα του πρακτορείου ΜΕΝΑ.

Παράλληλα και το ανώτατο όργανο των Σουνιτών Αλ Άζχαρ επέκρινε το κάλεσμα για πολιτική ανυπακοή, όπως τονίζεται στην ιστοσελίδα Αλ Αχράμ, ενώ και ο επικεφαλής της Εκκλησίας των Κοπτών Χριστιανών Πάπας Σενούντα δήλωσε, κατά το ΜΕΝΑ, πως η πολιτική ανυπακοή στρέφεται κατά της θρησκείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα