Η.Π.Α.: Δεν κάνουμε διάλογο με τη Συρία

23:08 8/2/2012 - Πηγή: NewsBomb

Κανένα διάλογο δεν επιθυμούν οι Η.Π.Α. με το καθεστώς του αλ Ασάντ, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ.

Χθες ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, είχε πει μετά την επίσκεψή του στη Δαμασκό ότι οι προσπάθειες για να τερματισθεί η βία θα πρέπει να συνοδευθούν και από έναν διάλογο ανάμεσα σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Μια μέρα μετά, ήρθε η απάντηση του Λευκού Οίκου: «το καθεστώς Άσαντ είχε την ευκαιρία του διαλόγου με την αντιπολίτευση, με τους Σύρους που αξίωναν μία ειρηνική (δημοκρατική) μετάβαση. Εν τούτοις, αντί να αδράξει την ευκαιρία

τούτη, ο Άσαντ κατέπνιξε με ωμότητα τον ίδιο του τον λαό. Και η καταστολή τούτη συνεχίζεται ως αυτήν την ώρα. Δεν πιστεύουμε πως ο διάλογος είναι ακόμη πιθανός. Ο Άσαντ έκανε την επιλογή του. Και το αποτέλεσμα, το φρικιαστικό αποτέλεσμα αυτής της απόφασης είναι πως πολλοί Σύροι, μεταξύ τους και παιδιά, έχουν χάσει τη ζωή τους.

Όσον αφορά την επίσκεψη του Λαβρόφ στη Συρία, ο στόχος της δεν ήταν σαφής. Εκείνο που είναι προφανές είναι πως η Ρωσία δεν έχει τίποτε άλλο να κερδίσει, τασσόμενη στο πλευρό του καθεστώτος Άσαντ, παρά να αποξενωθεί από τους Σύρους», ήταν τα λόγια του Κάρνεϊ.

Keywords
Τυχαία Θέματα