Υεμένη: Επίθεση αυτοκτονίας

Η κατοικία του πρεσβευτή του Ιράν στην Υεμένη αποτέλεσε σήμερα το πρωί στόχο επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο, η έκρηξη του οποίου προκάλεσε τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό 17 αλλά ο διπλωμάτης δεν ήταν μέσα στο σπίτι εκείνη την ώρα, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η ισχυρή έκρηξη είχε στόχο την κατοικία του ιρανού πρεσβευτή Χασάμ Σάγιεντ στη συνοικία Χάντα, όπου
υπάρχουν διπλωματικές αντιπροσωπείες, στη νότια Σαναά. Ο πρεσβευτής μόλις τη Δευτέρα επέδωσε τα διαπιστευτήριά του.

"Ενας από τους τρεις φρουρούς της κατοικίας σκοτώθηκε", ενώ ανάμεσα στους τραυματίες είναι δύο φρουροί και 15 περαστικοί, διευκρίνισε αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

Στην Τεχεράνη ο υφυπουργός Εξωτερικών Χοσέιν Αμίρ Αμπντολαχιάν δήλωσε στο αραβόφωνο ιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο Al-Alam ότι "κανένας ιρανός διπλωμάτης δεν τραυματίστηκε στην επίθεση, αλλά το κτίριο υπέστη ζημιές".

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η έκρηξη προκάλεσε σοβαρές ζημιές στην κατοικία και κρατήρα βάθους δύο μέτρων. Παρακείμενα σπίτια και σταθμευμένα αυτοκίνητα κοντά στο σημείο επίσης υπέστησαν ζημιές.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμιά ένδειξη από επίσημες πηγές για τους δράστες της επίθεσης.

Η Υεμένη μαστίζεται από κύμα βίας που εντάθηκε όταν τον Σεπτέμβριο η σιιτική πολιτοφυλακή Ανσαρουάλα ή Χούτι, που κατηγορείται ότι έχει τη στήριξη του Ιράν, έθεσε υπό τον έλεγχό της την πρωτεύουσα Σαναά.

Το σουνιτικό εξτρεμιστικό δίκτυο Αλ Κάιντα που αναπτύσσει επίσης δράση στη χώρα, έχει ορκιστεί έναν ανελέητο πόλεμο κατά των σιιτών πολιτοφυλάκων Ανσαρουάλα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα