Απορρίφθηκε το αίτημα του Ρωμανού

Απορρίφθηκε από το Δικαστικό Συμβούλιο Πειραιά η αίτηση του Νίκου Ρωμανού για να του επιτραπεί να παρακολουθήσει τις σπουδές του στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στα ΤΕΙ της Αθήνας, ενώ διανύει την 24η ημέρα απεργίας πείνας. Το δικαστικό συμβούλιο απέρριψε για τυπικούς λόγους το αίτημα του Νίκου Ρωμανού να του χορηγηθεί

εκπαιδευτική άδεια προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματά του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς σύμφωνα με δικαστικές πηγές, δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος και για τον λόγο αυτόν το συμβούλιο δεν μπήκε στην ουσία του θέματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο νόμος προϋποθέτει για τις περιπτώσεις των υποδίκων, σύμφωνα με άρθρο 50 του σωφρονιστικού κώδικα, τη σύμφωνη γνώμη του οργάνου που διέταξε την κράτηση, που στην περίπτωσή του, είναι ο ειδικός εφέτης- ανακριτής, το οποίου η εισήγηση για το θέμα ήταν αρνητική.

Ο ειδικός εφέτης- ανακριτής δεν συναίνεσε στο αίτημα του Νίκου Ρωμανού και έκρινε ότι η παραμονή του στη φυλακή είναι απαραίτητη μέχρις ότου εκδικαστούν οι εκκρεμείς υποθέσεις εις βάρος του, καθώς έχει τρία εντάλματα για τα οποία κρατείται.

Με επιστολή του μέσα από το νοσοκομείο Γεννηματά ο Νίκος Ρωμανός, απαντά στην απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Πειραιά.

Νέες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης προγραμματίζονται για σήμερα. Στις 6:00 συγκέντρωση έξω από το Τζάνειο, όπου νοσηλεύεται ο απεργός πείνας Γιάννης Μιχαηλίδης. Υπό κατάληψη η πρυτανεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και σε συμβολική κατάληψη το δημαρχείο Ηράκλειου.

Ολιγομελής ομάδα νεαρών ατόμων εισέβαλε πριν από λίγη ώρα στο ισόγειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, έγραψε με σπρέι στο πάτωμα "Αλληλεγγύη στον Νίκο Ρωμανό" και στη συνέχεια αποχώρησε.

Σύμφωνα με τον αντιπρύτανη Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, κάποιοι από την ομάδα φορούσαν κουκούλες, ενώ η όλη ενέργεια διήρκεσε λίγα λεπτά.

Την δυνατότητα λύσης εξετάζουν μετά την πρωτοβουλία Βενιζέλου, οι υπουργοί Παιδείας, Δικαιοσύνης και Επικράτειας. «Θα εξασφαλίσουμε την παροχή όλων των ευκαιριών για την αποφοίτηση των κρατουμένων» δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ένα λεωφορείο του ΟΑΣΑ, αρκετά οχήματα, μια τράπεζα και κάδοι απορριμάτων κατέστρεψε ομάδα νεαρών σε Κάνιγγος, Σόλωνος και Στουρνάρη μετά το τέλος μεγάλης πορείας αλληλεγγύης για τον απεργό πείνας Ν.Ρωμανό.

Ομάδα διαδηλωτών κατευθύνθηκε προς τα Εξάρχεια Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ενώ προχώρησε και σε προσαγωγές. Ο Ν. Ρωμανός βρίσκεται πλέον στην 23η ημέρα απεργία πείνας, με τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, γιατρούς και φίλους των απεργών πείνας να τονίζουν τον κίνδυνο που διατρέχει η ζωή του Νίκου Ρωμανού, αλλά και το «δικαίωμα στη μόρφωση».

Στο ΑΠΘ ομάδα περίπου 50 φοιτητών που ζητούν να ικανοποιηθεί το αίτημα του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού να λάβει εκπαιδευτική άδεια για να παρακολουθήσει τα μαθήματα της σχολής όπου έχει περάσει.

Φωτογραφικό υλικό: Κώστας Κορέλλης

Keywords
Τυχαία Θέματα