Ο Τύπος σήμερα

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Συντάξεις χηρείας. Στον αέρα έπειτα από τρία χρόνια!"

Η εφημερίδα γράφει ότι "η αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στα ξενοδοχεία από το 6,5% στο 13%, η καθιέρωση λοταρίας που θα λειτουργεί ως κίνητρο για τη συγκέντρωση αποδείξεων, η αύξηση 50% της τιμής των εισιτηρίων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και η εφαρμογή πακέτου μέτρων στο ασφαλιστικό σύστημα είναι οι πηγές από τις οποίες η κυβέρνηση προσδοκά 980.000.000 ευρώ και να κλείσει μέρος του δημοσιονομικού κενού των 2,6 δισ. ευρώ που εντοπίζει η τρόικα

στον Προϋπολογισμό του 2015".

ΕΘΝΟΣ: "Το μαρτύριο της... σταγόνας από το ΔΝΤ"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στο μαρτύριο της... σταγόνας υποβάλλει τα τελευταία 24ωρα το ΔΝΤ την Αθήνα, καθώς δεν απαντά στις προτάσεις που απέστειλε η κυβέρνηση στην τρόικα, με αποτέλεσμα η αξιολόγηση να παραμένει μετέωρη. Το Ταμείο, σε αντίθεση με τα θετικά μηνύματα των Βρυξελλών, εμφανίζεται άκαμπτο".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΠΑΠΑΣ και ΗΠΑ εναντίον Πούτιν!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Βαρθολομαίος και Φραγκίσκος έβαλαν τον πρώτο λίθο για την Πανθρησκεία, με μοναδικό αντίπαλο την Ορθόδοξη Ρωσία".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Επικίνδυνα παιχνίδια από τρόικα παρά τα... μέτρα"

Η εφημερίδα γράφει ότι "παράθυρο για συμπληρωματικό Προϋπολογισμό, με πρόσθετα μέτρα το καλοκαίρι, διαβεβαίωση για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στην πιστωτική γραμμή της «επόμενης μέρας» και άμεσες δημοσιονομικές παρεμβάσεις ύψους 980 εκατ.ευρώ περιλαμβάνει η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προς την τρόικα".

ΕΣΤΙΑ: "Αν επαναληφθεί το μοιραίο2009"

Η εφημερίδα τονίζει "σήμερα, ύστερα από μία θηριώδη κυβερνητική προσπάθεια 2,5 ετών, διαγράφεται πάλι ο κίνδυνος να τιναχθούν τα πάντα στον αέρα. Με έναυσμα την προεδρική εκλογή, ο τόπος να οδηγηθεί για μία ακόμη φορά σε πρόωρες εκλογές και να προκληθεί τέτοια αβεβαιότης στην οικονομία, ώστε όλοι οι κόποι και οι θυσίες που έγιναν μέχρι σήμερα να χαθούν εν μια νυκτί".

Η ΑΥΓΗ: "Δίλημμα Σαμαρά πριν από το τέλος"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "χωρίς οδό διαφυγής έχει βρεθεί ο Αντ. Σαμαράς, καθώς οι δύο επιλογές που του προσφέρονται είναι η μία χειρότερη από την άλλη και επιδεινώνουν τη θέση της κυβέρνησής του".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Παίζουν με τη ζωή του Νίκου Ρωμανού"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "για κρατικό ρεβανσισμό ενάντια στον νεαρό κρατούμενο μίλησαν οι γονείς των απεργών πείνας, γιατροί, ο διευθυντής του σχολείου της φυλακής και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξη Τύπου. Μεγάλη διαδήλωση αλληλεγγύης στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. Επεισόδια το βράδυ στα Εξάρχεια".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Σαμαράς: Οχι σε παράλογες πιέσεις"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "το σαφές μήνυμα ότι οι προτάσεις που έστειλε η Αθήνα στην Τρόικα είναι οι τελικές και με βάση αυτές μπορεί να επέλθει συμφωνία απέστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προς τους δανειστές, διατυπώνοντας υπαινιγμούς ότι κάποιοι δεν επιθυμούν τη μετάβαση της Ελλάδας στην επόμενη ημέρα, με αφορμή και τα σενάρια περί παράτασης του ελληνικού προγράμματος που διακινούνται εντόνως".

Ο ΛΟΓΟΣ: "«Πόρτα» στον Τούρκο πρωθυπουργό"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "«Πόρτα» στο αίτημα του τούρκου πρωθυπουργού, να μεταβεί στη Θράκη στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ελλάδα στις 5 και 6 Δεκεμβρίου. «Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο πρόγραμμα» απαντά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Καμιά αναμονή. Λαϊκή παρέμβαση τώρα!"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "θυσία στο βωμό της στρατηγικής της ΕΕ και των μονοπωλίων ασφαλιστικά δικαιώματα, ιδιαίτερα για νέους εργαζόμενους, γυναίκες και ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων, με άμεσες επιπτώσεις στις παροχές Υγείας και Πρόνοιας, όπως προβλέπει η επιστολή της κυβέρνησης στην τρόικα".

ΤΑ ΝΕΑ: "Τραβάνε το σχοινί. Στρατηγική έντασης από την τρόικα"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε ακραίες πιέσεις υποβάλλουν τη χώρα οι δανειστές ζητώντας πρόσθετα μέτρα για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού που προβλέπουν, ενώ μιλούν ανοικτά και για ενδεχόμενη παράταση του Μνημονίου. Ηχηρό μήνυμα προς την τρόικα έστειλε από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς λέγοντας ότι «προβάλλει απαιτήσεις που δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές»".

Kontranews: "Το σκοτεινό δίκτυο της αποστασίας"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μια γιγαντιαία επιχείρηση των παρακρατικών μηχανισμών που βρίσκονται όλες στην υπηρεσία του συστήματος σε συνεργασία με ντόπια και ξένα παράκεντρα εξουσίας για την εξαγορά όσο πιο πολλών βουλευτών μπορούν και τη χειραγώγηση των πολιτικών εξελίξεων".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Επικίνδυνη εμπλοκή"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε επικίνδυνη τροχιά εισέρχονται, πλέον, οι σχέσεις της κυβέρνησης με τους πιστωτές, με ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, ενώ πόντους στο «στρατόπεδο» της τρόικας φαίνεται να κερδίζει το σενάριο της παράτασης του τρέχοντος προγράμματος".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "«Οχι» Σαμαρά σε παράλογες απαιτήσεις των δανειστών"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "διπλό μήνυμα στους δανειστές, ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να υποχωρήσει σε παράλογες απαιτήσεις, αλλά και ότι η άσκηση περαιτέρω πίεσης θα υπονομεύσει την κυβέρνηση, θέτοντας σε κίνδυνο την ομαλή υλοποίηση του προγράμματος έστειλε χθες ο πρωθυπουργός από το βήμα του 25ου ετήσιου συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, χορηγός του οποίου ήταν η «Ν» και το naftemporiki.gr".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
ο τυπος σημερα, τυπος, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, ζωή κωνσταντοπούλου, τα νεα, δημοκρατια, ΦΠΑ, τροικα, ΔΝΤ, αθηνα, ωρα, ηπα, ρωσία, καλοκαιρι, συμμετοχή, εστια, εκλογες, αυγη, δίλημμα, σαμαρας, αντ, εφημεριδα, συριζα, διαδηλωσεις, καθημερινη, ελλαδα, ριζοσπαστησ, μνημονιο, προβάλλει, ημερησια, ναυτεμπορικη, naftemporiki, απε-μπε, Αντωνης Σαμαρας, εφημεριδα δημοκρατια, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 20 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια 22 δεκεμβριου, απεργια 23 δεκεμβριου, απεργια 27 δεκεμβριου, απεργια 28 δεκεμβριου, απεργια 30 δεκεμβριου, απεργια 31 δεκεμβριου, αυξηση φπα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, εκλογες ηπα, νεος παπας, εκλογες 2015, αξιολογηση, ζωή κωνσταντοπούλου, αντ, αυγη, βημα, ηπα, θρακη, καθημερινη, ναυτεμπορικη, ξενοδοχεια, οικονομια, παιχνιδια, πλαισιο, το βημα, ωρα, naftemporiki, αυξηση, απε, ασφαλιστικο, αφορμη, βραδυ, βρισκεται, γιατροι, γονεις, δικτυο, ευρω, υπαρχει, εξελιξη, ετων, εναυσμα, εφημεριδα, ζωη, υπηρεσια, κυβερνηση, κρατικο, μηνυματα, παντα, σεναριο, συγκεντρωση, συμμετοχή, τρια, υλοποιηση, φορα, δικαιωματα, εφαρμογη, επεισοδια, χωρα, ιδιαιτερα, υπουργειο, πηγες, θετικα, υγειας
Τυχαία Θέματα