Ιδιωτική επίσκεψη Νταβούτογλου στη Θράκη

Ιδιωτική επίσκεψη στη Θράκη όχι μόνο του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου αλλά και όλου του υπουργικού κλιμακίου (συνολικά 10 υπουργοί) που θα τον συνοδεύει για το 3ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας (ΑΣΣ) Ελλάδος - Τουρκίας επιθυμεί και προετοιμάζει η Άγκυρα.

Σύμφωνα με Το Βήμα, το αίτημα της τουρκικής πλευράς έφθασε στην Αθήνα με ρηματική διακοίνωση το βράδυ της Δευτέρας. Ακολούθησε δε τις συνομιλίες που είχε η ελληνική αντιπροσωπεία υπό την ηγεσία του υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου,

η οποία επισκέφθηκε την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών τηρούν προς το παρόν «σιγήν ιχθύος» για το θέμα αυτό και σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες η Αθήνα εξετάζει διάφορες λύσεις για τον χειρισμό του με όσο το δυνατόν χαμηλότερο επικοινωνιακό αντίκτυπο (ενδεχομένως με την αποφυγή της μετάβασης στη Θράκη όλης της τουρκικής αντιπροσωπείας).

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που υψηλόβαθμος τούρκος αξιωματούχος επισκέπτεται τη Θράκη. Ωστόσο, θα είναι η πρώτη φορά που θα μεταβεί στη Θράκη το μισό τουρκικό υπουργικό συμβούλιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται από συμβολική και πολιτική άποψη.

Keywords
Τυχαία Θέματα