Τουλάχιστον 38 νεκροί σήμερα στη Συρία

Η αποστασία του Σύρου πρεσβευτή στο Ιράκ αποτελεί μια "νέα ένδειξη της απόγνωσης" που επικρατεί στους κόλπους του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.

Επιβεβαιώνοντας την αποστασία του πρεσβευτή της Συρίας στη Βαγδάτη, ο Κάρνεϊ δήλωσε επίσης ότι δείχνει πως "το περιβάλλον του Άσαντ αρχίζει να αναθεωρεί τις πιθανότητές του να παραμείνει στην εξουσία (...) και να κάνει την επιλογή της εγκατάλειψής του υπέρ του συριακού λαού".

Η Συρία επιβεβαίωσε σήμερα την πρώτη αποστασία ενός εκ των πρεσβευτών της, ανακοινώνοντας

ότι ο "Ναουάφ Φαρές παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του και δεν έχει πλέον καμία σχέση με την πρεσβεία μας στη Βαγδάτη, ούτε με το υπουργείο".

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο Φαρές ανακοίνωσε ότι αποστάτησε και κάλεσε τον συριακό στρατό "να συσπειρωθεί αμέσως με τις τάξεις της επανάστασης".

Ο Κάρνεϊ σημείωσε ωστόσο ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι ο Φαρές βρίσκεται τώρα στο Κατάρ.

Την ίδια ώρα στη Συρία, τουλάχιστον 38 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους από τη βία στη χώρα, οι οκτώ από τους οποίους από μια βίαιη επίθεση των συριακών δυνάμεων κατά ενός χωριού της περιοχής της Χάμα, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

"Οι δυνάμεις του καθεστώτος βομβάρδισαν το χωριό Τρέιμσα με άρματα μάχης και ελικόπτερα", προσθέτει το Παρατηρητήριο σε ανακοίνωσή του, στην οποία σημειώνει ότι μετά τις μάχες ο στρατός εισήλθε στην περιοχή.

Παράλληλα ο επικεφαλής του Απελευθερωτικού Στρατού της Παλαιστίνης καταδίκασε σήμερα την πρόσφατη απαγωγή και δολοφονία 17 ανδρών του από "ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες" στη Συρία, μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

Ο Απελευθερωτικός Στρατός της Παλαιστίνης ανήκει στον συριακό στρατό και σε αυτόν υπηρετούν Παλαιστίνιοι που ζουν στη Συρία.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε χθες ότι βρέθηκαν τα πτώματα 13 στρατιωτών, οι οποίοι είχαν απαχθεί μερικές ημέρες νωρίτερα σε δρόμο που οδηγεί στο Χαλέπι, στη βόρεια Συρία.

Ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου του Απελευθερωτικού Στρατού της Παλαιστίνης, στρατηγός Μοχάμεντ Τάρεκ αλ Χαντράα, δήλωσε στο Sana ότι "ο φόνος 17 μελών του Απελευθερωτικού Στρατού της Παλαιστίνης δείχνει τον βρόμικο και εγκληματικό ρόλο των τρομοκρατικών δυνάμεων και τους δεσμούς τους με τα δυτικά και σιωνιστικά σχέδια".

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι νεαροί στρατιώτες "βασανίστηκαν ενώ ήταν άοπλοι και επέστρεφαν στις οικογένειές τους".

Από την πλευρά της και η Χαμάς "καταδίκασε απερίφραστα τον τρομερό αυτό φόνο 17 στρατιωτών του Απελευθερωτικού Στρατού της Παλαιστίνης" στη Συρία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα