Συνάντηση Κ.Χατζηδάκη - Γ.Χαν

Τη δέσμευση ότι θα μεσολαβήσει στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την αποδέσμευση πολύτιμων κονδυλίων για τη χώρα μας, έλαβε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκης από τον ευρωπαίο Επίτροπο Γιοχάνες Χαν, κατά τη δίωρη συνάντησή τους σήμερα το απόγευμα.

Ο κ.Χαν σημείωσε ότι η χώρα μας εμφανίζει καλούς ρυθμούς στην απορρόφηση κονδυλίων και βρίσκεται ψηλότερα από το μέσο ευρωπαϊκό

όρο, εντούτοις τα κονδύλια φαίνεται να μην φτάνουν με ευκολία στους δικαιούχους και αυτό είναι ένα θέμα προς επίλυση σε συνεργασία και με την ΕΕ. Επίσης σημείωσε ότι ο προσανατολισμός των κονδυλίων του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα είναι καθοριστικής σημασίας στη μάχη κατά της ανεργίας.

Ο κ. Χατζηδάκης από την πλευρά του ανέφερε ότι η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα θέματα της ρευστότητας στο μεγαλύτερο μέρος της ενώ ανέφερε ότι ενημέρωσε τον Επίτροπο για την πορεία των 181 έργων προτεραιότητας που έχουν συμφωνηθεί με την ΕΕ. Όπως ενημέρωσε ο υπουργός τα 100 από αυτά βρίσκονται σε φάση υλοποίησης ή έχουν ολοκληρωθεί αν και υπάρχουν και καθυστερήσεις σε ιδιαίτερης σημασίας έργα όπως του ΟΣΕ και των 5 αυτοκινητοδρόμων. Ο υπουργός ενημέρωσε ότι μέχρι το Σεπτέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία πλαίσιο για τους αυτοκινητόδρομους και μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει δημοσιοποιηθεί η οριστική απόφαση.

Τέλος ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι η μείωση της γραφειοκρατίας για την ταχύτερη αποδέσμευση κονδυλίων του ΕΣΠΑ αποτελεί βασική προτεραιότητα του υπουργείου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, ο πρωθυπουργός του ζήτησε να κάνει ότι είναι δυνατόν για να ξεπεραστούν εμπόδια σε συνεργασία με την ΕΕ που αφορούν τη γραφειοκρατία, τις απαλλοτριώσεις κλπ. Επίσης ο υπουργός γνωστοποίησε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας θα προωθηθεί η μεταφορά κονδυλίων για την ενίσχυση της απασχόλησης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα