Το Λονδίνο αποχαιρέτησε τους Παραολυμπιακούς Αγώνες

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή το βράδυ οι Παραολυμπιακοί αγώνες του Λονδίνου, με την τελετή λήξης μπροστά σε 80.000 θεατές.
Με το τραγούδι «Εvery teardrop is a waterfal» από τα χείλη του Κρις Μάρτιν έπεσε η αυλαία των 14ων Παραολυμπιακών Αγώνων. «Των καλύτερων Παραολυμπιακών Αγώνων όλων των εποχών», σύμφωνα με τον Σερ Φίλιπ Κρέιβεν.

Coldplay, Rihanna, και Jay Z

ήταν μερικοί από εκείνους που έδωσαν λίγο από την λάμψη τους στην τελετή λήξης, αν και την παράσταση έκλεψαν τα χιλιάδες φώτα και τα βεγγαλικά που χρωμάτισαν κάθε στιγμή στη βραδιά στο κατάμεστο από 80.000 θεατές Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου.  

Μετά από δώδεκα ημέρες οι Παραολυμπιακοί Αγώνες ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Από τις 30 Αυγούστου ως και την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου αθλητές από όλο τον κόσμο έδωσαν το παρών και κατέθεσαν την ψυχή τους στα αγωνίσματα που συμμετείχαν.

Στη 44η θέση κατετάγη η Ελλάδα με 12 μετάλλια (χρυσό στο μπότσια), ενώ στην πρώτη θέση βρέθηκε η Κίνα με 231(!) μετάλλια, εκ των οποίων 95 χρυσά, 71 αργυρά και 65 χάλκινα.

Αναλυτικά τα ελληνικά μετάλλια:

Χρυσό μετάλλιο για την ομάδα του μπότσια

Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Νίκςο Πανανός και Ελένη Κορδαλή

Τρία αργυρά

Σταθελάκος-Δισκολοβία, Μακροδημήτρης-50μ. ύπτιο, Ταμπαξής-50μ. ύπτιο.

Οκτώ χάλκινα

Σταθελάκος-Σφαιροβολία, Στεφανουδάκης-Ακοντισμός, Καραγιάννη-Μήκος, Δημόγλου-400μ., Μάμαλος-Άρση Βαρών, Μακροδημήτρης-50μ.,100μ. ελεύθερο, Ταϊγανίδης-100μ.ύπτιο.


Πηγή:Gazzetta

Keywords
Τυχαία Θέματα