Την Πέμπτη οι ανακοινώσεις για κινητικότητα

Μεθαύριο Πέμπτη αναμένεται να ανακοινωθούν τα κριτήρια βάσει των οποίων τίθενται σε καθεστώς κινητικότητας χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι. Αύριο οι Γενικοί Γραμματείς των υπουργείων θα παραδώσουν τις λίστες με το πλεονάζον προσωπικό στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να εφαρμοστεί αμέσως η κινητικότητα. Σε αυτή την πρώτη φάση του μέτρου, τη μεγαλύτερη δεξαμενή αποτελεί η δημοτική αστυνομία, ενώ ακολουθούν τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας. Στη λίστα αναμένεται να βρεθούν υπάλληλοι που

έχουν απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όσοι έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ μετά το 1994, οι εργαζόμενοι που έχουν συμβάσεις αορίστου χρόνου και μονιμοποιήθηκαν με το Προεδρικό Διάταγμα «Παυλόπουλου» και οι υπάλληλοι στους ΟΤΑ που έχουν προσληφθεί σε δημοτικές επιχειρήσεις χωρίς γραπτές εξετάσεις.

«Δεν τίθεται θέμα περαιτέρω μείωσης δημοσίων υπαλλήλων», δηλώνει εν τω μεταξύ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τις νέες συστάσεις Λαγκάρντ που ζήτησε συνέχιση των αλλαγών στο δημόσιο. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που μπήκαν με προσόντα και αξιοκρατικές διαδικασίες έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους στο δημόσιο.

«Ελπίζουμε να επαναξιολογηθεί η κατάσταση και να αποφευχθούν οριζόντια και άδικα μέτρα που οδηγούν σε περαιτέρω διάλυση των υπηρεσιών και την απαξίωση των δημοσίων υπαλλήλων», υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ με αφορμή την κινητικότητα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα